Gyűrhető Sanük papucs-cipőben taposunk Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/08/05
Cipő felsőrész szandál talppal: stílusos védelem a lábfejnek, természetes rugalmasság a talpnak - Kipróbáltuk mit tud
Hirdetés
Ha megkérdeznéd a gyártót, hogy mi a helyzet ezzel az összehajtott cipővel? Akkor ezt válaszolnák: Kösz a kérdést! A márkánk lényege a komfort , éppen ezért mindent megteszünk, hogy minden egyes lábbelink viselése élmény legyen, és visszaadja a természetes gyaloglás érzését! Az eredeti Sidewalk Surfer cipőnk védett eljárással készül. Speciális technológiával rögzítünk egy cipő felsőrészt, szandál talpra, így a késztermék stílusosan védi a lábfejet, de teszi ezt egy szandál természetes rugalmasságával. Hát, ezt demonstráljuk a cipő összehajtásával!
 
Sanük sanük.com
 
Egy szandál lényegében a talpad második bőre, egy kis puha komforttal megbolondítva. Legyen az iskola, iroda, kis kirándulás, kikapcsolódás akár buli a Sidewalk Surfer -rel egész évben szandálban járhatunk!
Mi köze ennek a sporthoz? A lábfejedben 20 különböző izom létezik, és nem tréfának találták ki. A természetes járás erősíti ezeket az izmokat, ami egyaránt fontos mászó-, túrázó-, futó- vagy bármilyen sportoló ember számára! A túl sok támasztással, párnázottsággal, csillapítással rendelkező cipők gátolják az izmok természetes mozgását! 
Erősebb lábak=jobb egyensúly. Jobb egyensúly=jobb teljesítmény!
Mosolyogj és add tovább!
 
Hát igen, akkor nézzük Egy szandált, vagy szandál cipőt tesztelni érdekes . Technológia újítások - valljuk be - nem sok található benne, vagy legalábbis nem annyi, mint egy bakancsban vagy futócipőben. Egy szandálba az apró dolgok azok melyek naggyá teszik a darabot.
Design, praktikum  Első ránézésre talán bumszlinak tűnik a kacsalábra emlékeztető dizájn. A cipő felsőrészt úgy rögzítik a papucs talphoz, hogy a talp körülöleli a felsőrészt, és egy jól látható perem marad a cipőn végig. Valószínűleg a rögzítés technológia része, hogy elöl, egy kicsi lyuk van a felsőrészen, ahol a talp „belekapaszkodik”. 
A Sanük papucs-cipő már eleve újdonság, hiszen ez a kombináció nem nagyon létezik a piacon. Miért fontos ez? Nyáron a gatyarohasztó hőségben sokan váltanak papucsra , mert valljuk cipőben kibírhatatlan a helyzet. Nem minden polgártársunk van azonban így. Sokan nem tartják elég divatosnak , bizniszlájk -nak a papucs hordását munkába. Náluk marad a cipő és a szenvedés! De legalább jól néznek ki. Őszerintük.
Számukra javasolom a viseletük újratervezését. Nincs is praktikusabb lehetőség ebben az esetben, mint a Sanük alternatívája. Cipő, de mégis könnyű, remekül szellőzik, kényelmes . Zoknival vagy anélkül is hordható.
 
Sanük cipő sanük.com
 
Szag- és izzadás teszt Ha a zokni nélküli verzióra szavazunk, akkor midig felmerül a mezítlábas viselet melléktermékének, a szagnak a hatása.
Sok cipőgyártó vezetett be ilyen-olyan speckó talpbetétet ami nem büdösödik, higiénikus stb…kisebb-nagyobb sikerrel. A Sanük változata az egyik legjobb, amit próbáltam. A talpbetét EVA-ból készült, ami - nem az egyszerűsített adó, hanem - egy sűrű hab anyag, ami kitűnő és tartós ütődés elnyelő tulajdonsága miatt terjedt el elsősorban sportcipő gyártók között. Ezen felül a technológia környezetbarát is, mert gyártásánál nem használnak Klórt.
Erre a Sanük még rádob egy Aegis által gyártott antimikrobiális réteget , ami a szaggátlásért felel. Az Aegis technológiája állítólag azért tök jó, mert a réteg nem szívódik fel a viselője testébe, elfogyasztani sem lehet (kár) így nem károsítja a környezetet, ráadásul mindaddig, amíg a talpbetét egyben van és ép, az izzadás gátló réteg is működik. Próbáltam megérteni mélyebben a technológiát, de bevallom nem ment. Aki kémiában jártásnak gondolja magát, mindezt angolul, itt tovább képezheti magát .
Természetesen izzad a láb, de jóval kevésbé, kicsit ragad is, de a legzavaróbb hatás, a szag elmarad .
 
Használat A talp „ Trax ” gumiból készült. A márka honlapján megtudhatjuk, hogy milyen sok tudós dolgozik azon, hogy szuper gumi készüljön bla-bla… A lényeg a Trax gumi tapad, mint pók a falon. Több mászó cipő márka is használja, el tudjuk képzelni, hogy papucsra is „megfelelő” választás!
Ha szabadidőnkre gondolunk, akkor is remek választás lehet egy Sanük . Tényleg rugalmas, kényelmes, könnyű, hogy mennyire stílusos vagy divatos, mindenki döntse el maga. A gyártó kínálata igen széles, mindenki találhat magának valót. Kár, hogy idén a hazai forgalmazónál - Mountex - nem található meg a teljes választék!
Tapasztalatom szerint, egy dologra kell odafigyelni. Mivel lágy anyagokból készült, nem túl strapabíróak.  Persze ez nem is csoda egy papucstól!  Értsd: nem bringaedzésre vagy csúcstámadásra készültek. Utcai bringázásom közben az egyik „kemény kanyarban” leért az orra és az aszfalt látható nyomot hagyott a precíz kacsaláb dizájn peremén!
Edzés után, szabadidőnkben vagy akár munkába járáshoz  ellenben nem nagyon létezik jobb megoldás!
 
Sanük Thai nyelven azt jelenti „Boldogság”, nem hiába ők tudják, milyen boldog egész évben papucsban az élet! Ahogy a gyártó szlogenje mondja: Mosolyogj és add tovább!
Sanük termékek a Mountex kínálatában itt!
 
Sanük gyűrésteszt sanük.com
Hirdetés