Fél órán belül telt be az idei Vándortáborok többsége Hír

Fél órán belül telt be az idei Vándortáborok többsége Hír

Aktív Magyarország
2021/01/25
Óriási az érdeklődés az idei táborokra.
Hirdetés

2021-ben ötödik alkalommal indulnak táborok a Vándortábor Programban. Január 25-én reggel 6 órakor nyílt meg a jelentkezési felület, amelyen összesen 701 turnusra lehetett jelentkezni.

Az erdei vándortáborok 242 turnusa 15 perc alatt, a kerékpáros táborok 225 turnusa fél óra alatt telt be.

A 184 vízivándor turnus foglaltsága már 80 százalék fölött van, és az 50 zarándoktábor turnus is már csaknem teljesen betelt. Ezzel együtt érdemes követni a szervezők jelentkezési felületeit, hiszen ürülhetnek még meg helyek a következő időszakban.

Idén minden korábbinál több fiatal mozoghat, és fedezheti fel az ország legszebb tájait, az összesen 31 útvonalon meghirdetett 701 turnusra 15 ezer résztvevőt várnak a szervezők. A táborokat képzett tanárok vezetik, akik korábban elvégeztek egy elméleti és gyakorlati tudást tartalmazó továbbképzési programot. A kedvezményes, 28 ezer forintos egyhetes turnusokon felső tagozatos és középiskolás fiatalok vehetnek részt.

Rövid ízelítő túra a Bakonyban Forrás: Nyáry Tamás
Rövid ízelítő túra a Bakonyban
Kép forrása: Nyáry Tamás

Vándortábor Program 2021

„A Vándortáboroztatás talán soha nem volt még annyira fontos, mint tavaly és idén. Gyermekeink többsége az otthonmaradás kényszere miatt nem lehetett közösségben, sportolási lehetőségeik pedig drasztikusan lecsökkentek. A Vándortáborok minderre gyógyírt jelentenek, ugyanis a gyerekek a természetben vannak, mozognak és élvezik a közösséget”, nyilatkozta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a mostani jelentkezés üteme minden előzetes várakozásait felülmúlta.

A Vándortábor Programot 2017-ben indította útjára az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. A táborok sikerének kulcsa, hogy az egyes táborok lebonyolításáért az adott terület legjobb szervezetei felelnek. Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) szervezi az erdei vándortáborokat, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) a kerékpáros táborokat, a vízi táborokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a tavaly indított zarándoktáborokért a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája felel.

Hirdetés
Hirdetés