Major József 9. helyen a világranglistán Hír

Kővári Luca - majorjozsef.hu
2012/09/21
Az utóbbi idők legnagyobb sikere született triatlonban - persze csak azután, hogy a Mozgásvilág csapata nyerte a vidám fiúk kategóriát. :)
Hirdetés

A 33 éves magyar sportoló kilencedik helyen áll a világranglistán és ezzel egyenes ágon kvalifikált a legendás Hawaii Ironman Világbajnokságra.

 

 

Minden évben október második hétvégéjén rendezik az ironman világbajnokságot a triatlon őshazájában, a Hawaii-szigeteken, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló triatonversenyzők képviselik hazánkat.

Major József ötödször utazik a Nagy-szigetre, hogy összecsapjon a világ legjobbjaival. A győri Széchenyi ESE versenyzőjének egész évben keményen kellett küzdenie, hogy elegendő pontot gyűjtsön a kvalifikációhoz. Többször volt a legjobb 5 között, de a legutóbbi 3. helyezése a New York-i Ironman-en hozta meg a végső sikert, és így a világranglista élére került.
- Óriási motiváció ez a vb szempontjából, ahol a ranglista helyezésemnek köszönhetően a 9-es rajtszámot fogom viselni – mondta a hétszeres ironman magyar bajnok.

 

 

Csomor Erika szintén ott lesz a legjobb profi nők között, akik kvalifikáltak hawaii-ra, és nem titkolt szándéka, hogy egy jól sikerült szezon után, ismét az élmezőnyben végezzen. A Budaörsi TK versenyzőnője, két top 10-es helyezéssel büszkélkedhet eddig, 2007-ben 10., míg 2008-ban a 4. helyen végzett.

 

 

A profi sportolók mellett Hawaii-on az amatőrök is megmérkőznek egymással, így az összes indulók száma eléri az 1800-at. Míg a profik versenyről versenyre járnak és a világ különböző pontjain kvalifikációs pontokat gyűjtenek, az amatőrök (szaknyelven age-group-osok) egyetlen verseny alkalmával kivívhatják az indulási jogot saját korosztájukban.

Vatai Miklós (Vasemberek Klubja) és Kis Gyula (ELTE BEAC Polythlon Triatlon Klub) a 30-34 évesek között, Nemes Tibor (Formula Tri Club) a 40-44 évesek között, Szunyog Zsolt (Proathlon) a 45-49 évesek között kvalifikálta magát az októberi világbajnokságra.

 

 

Bár amatőröknek hívjuk őket – mivel a profikkal ellentétben ők nem ebből élnek -, ugyanúgy kell teljesíteniük a 3,8 km úszást az óceánban, a 180 km kerékpározást és a 42,2 km futást a hawaii szélsőséges időjárás közepette.

Magyar idő szerint október 13-án, 18:30-kor indul a verseny, amit online lehet követni a www.ironman.com oldalon.

Hirdetés