Júniusban Balaton, mi más? Hír

Júniusban Balaton, mi más? Hír

Kis Gyula
2015/04/22
Miért szereti Kis Gyula a Balatonmant?
Hirdetés

Egyszerűen imádok a Balatonnál versenyezni. Mi lehet jobb egy triatlonversenyen annál, mint hogy a tihanyi apátság előtt kell úszni, a badacsonyi lankákon tekerni, és a kikötőkben csilingelő vitorlások mellett futni? Mivel nem tudtam ellenállni a helyszínnek, újra és újra ide vonzottak a jobbnál jobb versenyek, és a csodálatos terep jó eredményeket is hozott.

2003-ban a fonyódi középtávú triatlonversenyen sikerült ezüstérmet szereznem, 2008-ban pedig a zánkai forróságban meglett az arany is. Mivel 2012-ben a Hawaii Ironman kvalifikációján tekertem, csak 2013-ban tudtam bekapcsolódni a Balatonman előző évben indult versenysorozatába, ami a Balaton fővárosából, Füredről rajtol. A Tagore sétányon, ahol általában társadalmi eseményként fel-alá sétálás folyik, most mi rohantunk a kora nyári melegben, és ha eredetileg nem is miattunk jöttek ki az emberek, azért jól esett, hogy drukkoltak. Biztos ez is segített abban, hogy sikerült beérni első helyen. Ettől fogva

lehet, hogy kicsit elfogult vagyok a Balatonman iránt, de ez lett az egyik kedvenc versenyem.

 

Nyilván az sem mindegy, hogy szuper a frissítés, például a Powerbarok miatt, de talán fontosabb, hogy nagyon családias a hangulat. Biztos a gyönyörű helyszín miatt is van, de nagyon jó a verseny légköre. Persze, az nyilvánvaló, hogy miért jobb a Balcsi, mint a klóros uszodavíz, de a rendezők érdeme is, hogy ennyire jó visszajárni. Például a verseny utáni bográcsozás miatt, ami kicsit felidézi a gyerekkori nyári táborokat, és ahol olyan jó összejönni, miután kifutottuk magunkból a feszültséget, és már csak a jól kiérdemelt pihenés meg öröm maradt. Nem ártana minden verseny után egy levezető rendezvény, ahol meg lehet beszélni a pályát, hogy kinek hol hogy ment, miért annyi lett az időnk, amennyi. De azt a hagyományt is nagyon szeretem, hogy az utolsó iron távot teljesítő fáklyás kísérettel, tapsviharral övezve érkezik a célba.

 

 

Nem csak hosszútáv
Ráadásul, ha valakinek még nem a teljes ironman a cél, annak ott a féltáv vagy a speciál, ami kifejezetten segít felkészülni az egész távra. És mivel tavaly óta már van egy kenesei őszi forduló is, az is jó menetrend lehet, ha a nyárin még csak speciálra nevezünk, kipróbálva magunkat, hogy aztán ősszel nekiugorhassunk az ironmannek.

 

Végig lezárt kerékpárpálya
Idén egyébként végig lezárt kerékpárpályán lehet majd haladni, úgyhogy a tavalyi, autósokkal való osztozkodás elmarad. Szint azonban továbbra is lesz benne, ezenkívül árnyékos sétányon futás, és remélhetőleg nem túlzottan hullámzó balatonvíz is. Úgyhogy nekem biztos a júniusi füredi indulás, és ősszel Kenesét sem szeretném kihagyni.

 

 

Készülj velünk!
Ha szívesen indulnátok ironmanen, de még nem tudjátok, hogy kezdjetek bele, várunk titeket az ország egyik legnagyobb amatőr-centrikus csapatába az ELTE-BEAC Polythlonba. Heti 16 edzésünk és hat edzőnk szaktudása garancia a tökéletes felkészülésre. 

polythlon.elte.hu
06/30 371-6771

Hirdetés