Vancouveri élmények Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2008/06/05
Hirdetés

Nem tudom, kinek volt az ötlete, hogy ilyenkor Vancouverben legyen VB, de most iszonyatosan csuklik az biztos. Anyukáját is sokan emlegethetik A napot változatlanul nem láttuk még kedd óta, de most már erő‘s a gyanúm, hogy itt nincs is nap. Csak valami optikai csoda folytán lesz világos, meg aztán sötét. Gyakorlatilag non-stop esik az eső‘, ha mégsem, akkor pillanatok alatt ellepik az utakat az edzeni próbáló triatlonosok. A tengerben is próbálkoznak az úszással a kollegák, és ennyi fájdalmas arcot egy helyen még nem láttam. Pontos adatot nem tudok, de az biztos, hogy minden idő‘k leghidegebb triatlonos úszása lesz itt. Szerintem 12foknál biztos, hogy nem több. Erre utal, hogy a halászmadarak sem merik bedugni a fejüket a víz alá, illetve az öbölben a fókák is csak hátazva közlekednek. Nekem 5 percembe került, amíg a mellúszásból végre gyorsra tudtam váltani. A fejemet belemártogatni komoly fizikai fájdalom volt. Gyakorlatilag nem bemelegítésrő‘l, hanem lefagyasztásról van itt szó. Legalább 10percet kell majd rajt elő‘tt a vízben tölteni, hogy a hideg víz már ne limitálja az úszásomat.

A bringás pályát elég körülményes lesz bejárni, mert az ilyenkor a város szerves részeként elég forgalmas, de pesti legény lévén ez nem nagyon fog zavarni. Ma leteszteljük azt is. Állítólag van benne egy San Francisco-s hullámos emelkedő‘. A hegy nekem nem kenyerem, de ha nem hosszú, akkor okos helyezkedéssel, meg úgynevezett lemorzsolódós technikámmal remélem, hogy ki tudom majd bekkelni ezeket a szakaszokat.

Arra már most felkészítem a lelkem, hogy valószínűleg a lábfejemet legkorábban a célba érkezés után órákkal fogom érezni. Nincs is ezzel semmi baj, max kicsit kellemetlen. Ellenben a junioroknál többen vettek termo ruhát a mezük alá, ami elég jó ötletnek tűnik annak fényében, hogy sokan közülük elöl értek be. Holnap megpróbálok beújítani egy jó feszes hasonló cuccot, és ki is kell majd próbálni, hogy nem zavarja-e irgalmatlan vállizmaimat a működésben. Ha minden ok, akkor remélhető‘leg sokat fog segíteni abban, hogy ne hűljek le verseny közben, mert hidegben elég csúnyán el lehet éhezni a hő‘termelés okozta plusz égetés miatt. A szokásos kettő‘ helyett éppen ezért például négy gélt fogok megenni a versenyen.

Mindentő‘l függetlenül egyébként nekem talán ez az idő‘ az egyetlen esélyem, hogy hozzam a kvótát. Ezeket a körülményeket nagyon sokan képtelenek elviselni! Együtt öltöztünk úszás után például egy mexikóival, aki úgy vacogott, hogy nagy együttérzéssel kielemeztük együtt, milyen mocsok hideg a víz. Aztán mi felöltöztünk, elindultunk hazafelé, amikor észevettük, hogy a koma még be sem ment akkor vette még csak fel a neoprént Gondoltam, valahogy lefilmezem, amikor bemegy! Hatalmas lehetett. Na, neki a verseny új élményeket fog okozni, az biztos! Ami már nem annyira biztos, hogy elér a célvonalig. Á‰s lesznek még ezzel páran hasonlóan. Á‰n magamat nagy túlélő‘nek tartom, szóval maga a hideg miatt nem fogok rosszabbul menni, mint egyébként. A megcélzott top 25-ös eredmény nem túl reális sajnos, de ilyen körülmények között kezdek optimista lenni. Hógolyózásban nagy vagyok

Hirdetés