Menü

2013.02.08.     Hozzászólás 0

Positive.co

Új időpontban a Naturelle Freeride

Mínusz 20 fok, sűrű köd, 60 km/h-s szél írta újra a versenynaptárt.


A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel márciusra halasztották a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenyét, a IX. Naturelle Freeride Magyar Bajnokság döntőjét. A -20 C fok, a 60 km/órás szél, a sűrű köd, és a rossz látási viszonyok miatt a szervezők úgy döntöttek, nem indítják el a sportolókat a 3000 méter magas hegycsúcsról.

Kivételesen sok versenyző nevezett be az idei freeride magyar bajnokságra: 35 snowboardos és freeskis vállalkozott arra, hogy teljes menetfelszerelésben megmássza a közel 3000 méter magas hegyet és a pályáktól távol, a szűzhó birodalmában lecsússzon az elmúlt kilenc év legnehezebb jelöletlen, sziklákkal tagolt pályáján, a Dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban.

Az extrém időjárás azonban átírta az előzetes terveket és a szervezők nem indították el a versenyt. A hegycsúcson 60 km/órás szél fújt a -20 fokban, a sűrű köd pedig rendkívül rossz látási viszonyokat eredményezett.

„A hegyre leereszkedett köd miatt a hegyi vezetők kötéllel engedték le a versenyzőket a függőleges sziklafalon. Ugyan a tábor utolsó napjaira kitisztult az idő, a bajnokság megrendezéséhez szükséges engedélyeket (helikopter-készenlét, magashegyi biztosítás) már nem lehetett beszerezni. Miután minden esetben maximálisan törekszünk az indulók biztonságára, úgy döntöttük, márciusra halasztjuk a versenyt” - mondta Raul Goenchirt, francia magashegyi vezető.

Olvass többet a témáról: Naturelle Freeride