A legjobb szűzhavas élmény

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu/
2011/01/24
Naturelle Freeride verseny, Vars
Hirdetés
A freeride szubkultúra egyre nagyobb teret hódít hazánkban is. Évről-évre többen döntenek úgy, hogy a tömegtől távol, a friss szűzhóban szeretnének csúszni, és eggyé válni a természettel. Aki próbálta már tökéletes csendben, térdig érő szikrázó porhóban a snowboardozást, az pontosan tudja, milyen élmény ez…leírhatatlan
Január utolsó hete a backcountry szerelmesei számára lassan egyet jelent a Naturelle Freeride versennyel , amelyet immár 7. éve a dél-francia Alpok hegyvonulatai között rendeznek meg. A Magyar Snowboard Szövetség ajánlásával  idén január 29-én veszi kezdetét a III. Freeride magyar OB , amelynek a Provence-Alpok-Cote d'Azur hármasa által határolt Vars ad otthont.
 
 
Naturelle Freeride
 
 
A Freeride versenyen mindenki saját maga választhatja ki az útvonalat a cél és a rajt között. Az egyéni stílusokat 4 bíró (2 magyar, 2 francia, IFSA bírói kritériumoknak megfelelően) pontozza majd. Az ugrásokon és a gyorsfordulókon keresztül mindenki bemutathatja a saját stílusát. A legjobb rider pedig remek ajándékokkal lesz gazdagabb.
A pályán kívüli csúszás életre szóló élményt nyújt, azonban cseppet sem veszélytelen, ezért a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy csak kellően felkészült riderek vágjanak neki. Az Ortovox lavina tréning kiváló lehetőség arra, hogy a Naturelle Freeride résztvevői tesztelhessék magukat. A résztvevők képzett szakemberektől tanulják meg, hogyan növelheljék túlélési esélyüket, és gyakorolják a mentést szimulált helyzetben.
 
 
Naturelle Freeride
 
 
A verseny mellett idén is számos szórakoztató program várja az érdeklődőket. Páldául a “Sick Race ”, amelyet a jól megérdemelt szalonnasütés zár. Ezen túl  farsangi csúszás; éjszakai síelés és Quad szlalom a Honda Karasna szervezésében. Azok számára pedig, akik még bírják szuflával, a megszokott vasárnapi nyitó és csütörtöki záró buli mellett idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő tábortüzes buli.
A szórakozás mellett, a Naturelle a környezetvédelem elkötelezett híveként idén több olyan programot és lehetőséget is kínál, ahol  a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a résztvevők figyelmét. Hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy megóvjuk a természetet, és még sokáig élvezhessük kincseit.
 
A versenyről bővebb infókat a képre kattintva találsz:
Naturelle Freeride
 
Hirdetés