A legfélelmetesebb snowboard versenyen mérettetnek meg a riderek Hír

Naturelle Freeride
2012/11/05
Kilencedik alkalommal gyűlik össze Franciaországban a magyar freeride elit
Hirdetés

2013. február 02-09. Vars – Naturelle Freeride Fesztivál

 

Még az extrém kategóriában is extrémnek számító, kicsit sem veszélytelen snowboard versenyen derül ki, 2013-ban ki nyeri a freeride magyar bajnoki címet. A versenyzők egy közel 3000 méter magas, meredek, hóval borított sziklafalról csúsznak le a jelöletlen pályán, hogy bizonyítsanak. A kilencedik Naturelle Freeride Fesztiválon lavinatréning, borkóstolók és környezettudatos programok egészítik ki a versenyt, amelyet Franciaország síparadicsomában, Varsban rendeznek február 2 és 9 között.

 

Naturelle-foto-Vasko-Gabor-1
Naturelle-foto-Vasko-Gabor-1

 

A Magyar Snowboard Szövetség védnökségével februárban ismét megrendezik az országos freeride bajnokságot, ahol a legprofibb snowboardosok a pályán kívül, sziklákkal tagolt meredek falon lecsúszva mérik össze tudásukat. Az egyedülállóan látványos versenynek a Franciaországi Varsban található síparadicsom ad otthont. A bajnokságon a versenyzők maguk választják ki az útvonalat a rajt és a cél között, ahol a gyorsaság, a technika és a pályaválasztás alapján dől el, 2013-ban ki kapja a magyar bajnoki címet.

 

Naturelle-foto-Vasko-Gabor-2
Naturelle-foto-Vasko-Gabor-2

 

A rendezvény idén megújul és a jól megszokott magas minőség is emelkedik. Ebben évben a szervezők nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyek színvonalára, a résztvevők összetételére és az esti bulikra. A hegyen exkluzív mulatságok, délutáni borkóstolók, grillezés és a már hagyományos tüzes buli egészíti ki az egy hetes fesztivál programját.

 

Naturelle-foto-Vasko-Gabor-3
Naturelle-foto-Vasko-Gabor-3

 

A versenysorozaton több kategóriában és versenyszámban indulnak a résztvevők. Idén először a senior kupát is megrendezik, amelyen a rutinos riderek mérik össze egymással ügyességüket, gyorsaságukat. A pályán kívüli csúszás örök élményt nyújt, de koránt sem veszélytelen, ezért a szervezők hangsúlyozzák, hogy csak kellően felkészült snowboardosok tegyék próbára képességeiket. Az Ortovox lavina tréning remek lehetőség arra, hogy a Naturelle Fesztivál résztvevői tesztelhessék önmagukat. A tréning alkalmával a résztvevők képzett szakemberektől leshetik el, hogyan növeleljék túlélési esélyüket és gyakorolhatják a mentést szimulált helyzetben.

 

Naturelle-foto-Vasko-Gabor-8
Naturelle-foto-Vasko-Gabor-8

 

A sport és szórakozás mellett a Naturelle híresen elkötelezett híve a környezetvédelemnek, így a szervezők több olyan lehetőséget és programot is kínálnak, amellyel felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartásra.

A tél végén tehát egy hétig ismét a sporté, a bulizásé és a kikapcsolódásé a főszerep Franciaország Hautes-Alpes régiójának egyik legnagyobb síparadicsomában.

Bővebb információ:

Hirdetés