Megvertük a franciákat Hír

MSBSZ
2011/02/03
Világszínvonalú Freeride Magyar Bajnokság a dél-francia Alpokban
Hirdetés
Pazar időjárási körülmények között, kivételesen magas színvonalon zajlott a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenye, a VII. Billabong - Naturelle Freeride Magyar bajnokság döntője, a dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban. Snowboard-ban Sticzay Péter , míg freeski-ben Ács Tamás szerezte meg a Magyar bajnoki címet, és a dicsőséggel együtt járó 100.000 forintot, valamint szponzorok értékes ajándékait.
 
81314-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-11-.jpg
 
A délelőtti szikrázó napsütésben, az elődöntő nyolc legjobb síelője és snowboardosa állt rajthoz a 2700 méter magas hegycsúcson, a pályáktól távol. A verseny helyszíne - egy sziklákkal tagolt - több mint 1 kilométer hosszú, majdnem függőleges fal volt, amelyet hatalmas sebességgel és hihetetlen bátorsággal csúsztak be versenyzők.
 
81314-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-16-.jpg
 
A háromtagú francia zsűri négy szempont szerint értékelte az indulók teljesítményét: kontroll, technika, folytonosság és a terepválasztás.
De nemcsak a versenyzők, a zsűri is rendkívül nehéz helyzetben volt, ugyanis a magyar síelők soha nem látott színvonalú csúszásokat mutattak be, ezzel maguk mögé utasítva francia ellenfeleiket.
 
81314-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-17-.jpg
 
A dobogósok a verseny szponzorai által felajánlott ajándékokkal lettek gazdagabbak: az első helyezettek 100 ezer forinttal, ezen túl a Billabong, a Dakine, a Samsung felajánlásaival, továbbá a rendezvény környezettudatosságát hangsúlyozni kívánó használt snowboardból készült plakettekkel.
 
81314-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-2-.jpg
 
Gratulálunk a versenyzőknek a kimagasló teljesítményért.
A Magyar Freeride Bajnokságának eredménye:
Női freeski: 1. Torma Ágnes, 2. Oroszlány Kata, 3. Jobaházi Kinga Freeski: 1. Ács Tamás, 2. Vértes János Ben, 3. Sipos Zalán Női snowboard: 1. Juhász Zsófia Snowboard: 1. Sticzay Péter, 2. Somlyódy András, 3. Jafcsák Szabolcs Freeski abszolút eredmények: 1. Ács Tamás, 2. Vértes János Ben, 3. Sípos Zalán Snowboard abszolút eredmények: 1. Sticzay Péter, 2. Benjamin Gaenzhirt, 3. Somlyódi András
Hirdetés