Vasárnap fehérbe borul az eplényi sípálya Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/12/11
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a legújabb időjárás előrejelzések szerint vasárnap elindíthatjuk hóágyúinkat...
Hirdetés
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a legújabb időjárás előrejelzések szerint vasárnap elindíthatjuk hóágyúinkat és elkezdhetjük behavazni az eplényi hegyoldalt a Nordica Síarénában .
 
Ennek örömére december 11-én szombaton kinyitjuk Holle Anyó Kocsmáját és sok szeretettel várunk minden kedves látogatót, aki kíváncsi az elkészült Szent Sólyomra , vagy csak egy kis forralt boros téli hangulatra vágyik!
A 100. építési napon ugyanis elkészült négyüléses felvonónk, a Szent Sólyom!
Rengeteg megfeszített munkával és sokszor az időjárás ellen dacolva 3 hónap alatt sikerült felépítenünk Magyarország első négyüléses síliftjét!
Köszönjük az érintett hatóságok gyors és hatékony közreműködését és természetesen rengeteg köszönet jár a 100 napos kemény munkáért alkalmazottainknak és megbízott szakembereinknek. Utolsó momentumként már csak a használatba vételi engedélyre várunk.
 
A négyes ülőlift néhány fontos paramétere: Tengerszint feletti magasság: 333 - 509 méter. Hossz: 756 méter. Utazási sebesség: 2,2 m/s. Kapacitás: 2400 fő/óra. Oszlopok száma: 12 darab. Székek száma: 110 darab. Hajtás és kötélfeszítés: völgyállomásnál. Kötélfeszítés: hidraulikus, 20 tonna kötéláganként. Kötélátmérő: 43 milliméter. A felvonó megépítése során több, mint 29 tonna betonacélt, 600 köbméter betont használtunk fel.
Hirdetés