Menü

2010.11.12.     Hozzászólás 0

Titkos tipp télre

Oberwölz - Lachtal: Igazi titkos tipp a tél szerelmeseinek!

A Lachtal 40 kilométernyi tökéletesen karbantartott kék, piros, fekete sípályájával, 15 kilométernyi sítúraútvonalával és mintegy 150 hektárnyi napsütötte síarénájával Stájerország legnagyobb síterületei közé tartozik.

Az 1600-2200 méter közötti magaslati fekvés ráadásul egyedülállóan hóbiztossá is teszi a Keleti-Alpokban található síterepet.

 

Számtalan élmény várja itt az apróságokat: varázsszőnyeg, mackó-kötéllift, mini szlalompálya, pályataxi stb. A gyermekek 6 éves kor alatt ingyen használhatják a sílifteket.

A 2010/2011-es téli szezon újdonsága: „Schönberg-hinta” hatszemélyes ülőfelvonó, a „Zinken” csákányos felvonó leváltása és a síterep kibővítése a Dietrichalm irányába az „Almrausch” sípályával.

A Lachtal közvetlen közelében fekszik Stájerország legkisebb városa, Oberwölz, amely mind a mai napig megőrizte középkori hangulatát és Ausztria leglátványosabb települései közé tartozik. A felüdülésről pihentető téli séták és hótalpas túrázások, a sportolásól nagyszerű sífutópályák, jégkorongcsarnok és korcsolyapálya, valamint szánkózási lehetőségek gondoskodnak.

Olvass többet a témáról: sípálya Ausztria, hójelentés