Téli szezonnyitók Ausztriában 2010 Hír

Austria.info
2010/10/15
Voltak idők, amikor a téli szezon egész egyszerűen mindenhol december 21-én vette kezdetét.
Hirdetés
Mára Ausztria különböző régióiban és síparadicsomaiban a legkülönbözőbb időpontokban tartják a téli szezonnyitókat és jelzik ezzel a síszezon kezdetét.
 

 
A visszaszámlálás már megkezdődött, a Salzburg tartományban található Obertauernben ráadásul a szó szoros értelmében: itt ugyanis november 25-től december 12-ig az előző évek példájához hasonlóan 2010-ben is megrendezésre kerül a , amelynek keretén belül „ Legendák a havon ” mottóval egyedülálló showműsorokkal és programokkal harangozzák be a téli szezont. November 27-én a „ Söhne Mannheims ” együttes szabadtéri koncertje nyitja meg a rendezvénysorozatot, amelyet december 7-én a „ DIE SEER ” nevű osztrák „kultband” fellépése követ, december 11-én pedig a „ Guildo Horn & die orthopädischen Strümpfe ” elnevezésű csapat gondoskodik a humorral fűszerezett zenei szórakoztatásról.
 
A zene országában a téli szezonnyitók is elképzelhetetlenek élő koncertek nélkül. A Wilder Kaisernél található Söllben a „ Die jungen Zillertaler ” nevű zenekar, amely 2010. december 10-én koncertjével feledteti a hétköznapok gondjait, és ideális ráhangolódásként szolgál az osztrák rádió, az Ö3 partijára, amely szombaton gondoskodik a megfelelő hangulatról. A Wilder Kaiser környékén, Ausztria legnagyobb egybefüggő síterepén vasárnapig tehát mindenki, mindenhol ünnepel.
 
A téli szezonnyitókat természetesen ott rendezik meg legkorábban, ahol mindig elegendő hóra lehet számítani – vagyis a gleccsereken. Ilyen például a " Kaunertal szezonnyitó ” Tirol legfiatalabb geccserén, ahová 2010. október 15. és 17. között minden este összesen 3000 résztvevőt várnak. A szórakoztatásról a legjobb DJ-k, zenekarok és filmvetítések gondoskodnak. Ebben az évben a szezonnyitó 25. jubileumi évfordulóját, a kaunertali gleccservasút pedig 30. évi fennállását ünnepli – 2 okkal több az ünneplésre.
 
A napfényes Karintiában is már októberben indul a téli szezon. A Mölltali-gleccseren a türelmetlenkedők már október 23. és 26. között a „ Mölltal Opening ”-en, 28. és 31. között pedig a „ Powder Opening ”-en élvezhetik a tél nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket. Kellő mennyiségű és intenzitású éjszakai programot elsősorban a novemberben megrendezésre kerülő többnapos partik garantálnak. A zenei kínálat és a szórakoztató programok mellett a legújabb sporteszközök ingyenes tesztje is kötelező elemnek számít egy jól sikerült szezonnyitón.
 
A tél beköszöntét tehát kellőképpen megünneplik Ausztriában. De mi történik, ha vége a szezonnyitóknak? Akkor jöhetnek a további programok és rendezvények. Valamennyit felsorolni reménytelen próbálkozás lenne, hiszen Ausztriában a téli szezon alatt versenyek, koncertek és partik egész sora várja a különböző sírégiókba érkező vendégeket.
 
Hógolf Világbajnokság Egy meglehetősen szokatlan eseményt szeretnénk még figyelmükbe ajánlani: a seefeldi olimpiai régióban rendezik meg 2011. februárjában a Hógolf Világbajnokságot, mely világszerte az amatőrök legjelentősebb hógolf turnéjának számít. Már a 2009-ben Obertauernben megrendezett világbajnokságot is feszült figyelemmel követte nyomon a nézőközönség, hiszen a golfozók a hóban és a jégen küzdenek egymással egy 1 millió dolláros pénzdíj elnyeréséért.
Hirdetés