Tegyél elemet a gatyádba!

Tegyél elemet a gatyádba!

Takács Viktor
Takács Viktor
2020/01/07
Milyen elektromosan fűthető ruházatok léteznek?
Hirdetés

Az outdoor sportok szerelmeseinek örök problémája, hogy mit is vegyenek fel hideg időben. Még kellő tapasztalattal is nehéz eltalálni, hogy mi az, amiben nem fogunk sem fázni, sem pedig megizzadni. Bár a textíliák is sokat fejlődtek az utóbbi időben (szellőző membránok, szintetikus és természetes anyagok ötvözésével szőtt szövetek), a technika is kínál megoldást, mégpedig az elektromosan fűthető ruházatok révén. Ezek különösen azokon a testrészeken (kézfej, lábfej) jönnek jól, amelyek nem képesek leadni annyi hőt, hogy aztán azt a ruházat megfogva viszont-melegítsen, de a "hidegvérűek" akár az egész testükön befűthetnek.

 

Blaze fűthető zokni

A AAA elemekkel és akkumulátorral (3000 mAh) egyaránt működik, melyek akár 4 órán át is melegíthetik viselőjük lábát. A fűtési teljesítmény sajnos nem állítható, így vásárlás előtt érdemes huzamosabb időt eltölteni benne, hogy megtudjuk, valóban nekünk való-e. Olyan kültéri tevékenységekhez ideális, ahol a zokni szárába épített akksi összeegyeztethető a lábbeli viselésével. A talpon levő zsebben található fűtőelem eltávolítható, így a zokni mosógépben minden gond nélkül tisztítható.

Blaze fűthető zokni
Blaze fűthető zokni

 

Thermosoles talpbetét

Ez a távirányítóval vezérelhető talpbetét univerzálisan használható bármilyen cipőben, mivel akkumulátora beépített, így az semmilyen körülmények között sem lesz útban. Ez a praktikusság azt a hátrányt hordozza magában, hogy mivel az akksi "csak" 500-szor tölthető újra, a termék élettartama határozott. Hőmérséklete a távirányítóval 38 és 44 fok között állítható, mely hőtartomány egy osztrák sportolókkal és hegyi szakemberekkel végzett kutatás végeredménye.

Thermosoles talpbetét
Thermosoles talpbetét

 

Mematec fűthető hátizsák

Azoknak, akik a pálya mellett öltöznek, mégis meleg sícipőbe szeretnek belebújni, kézenfekvő megoldás lehet a a. Ebben a szivargyújtóról működtethető táskában természetesen bármilyen lábbeli szállítható, vagy ha úgy hozná a szükség, akkor a melegszendvics sem hűl ki benne.

Mematec fűthető hátizsák
Mematec fűthető hátizsák

 

Glovii aláöltözetek

A Glovii aláöltözői felsők esetében a derékon és a háton, nadrágok esetében pedig a deréktájon és a térdeknél tartalmaznak fűthető karbonszálakat. Ezek a szálak amellett, hogy 3 különböző fokozatban fűthetők, infrasugarakat is kibocsátanak, melyek javítják a vérkeringést. A 2600 mAh-es akkumulátor akár 6 órán át biztosítja a kellő energiát (természetesen ezt az időt csak megfelelő körülmények között, és akkor is csak a legalacsonyabb fűtési fokozatban tudja).

Glovii aláöltözetek
Glovii aláöltözetek

 

Glovii fűthető kesztyű

Ez a természetes bőrből készült kesztyű gyakorlatilag bármilyen téli tevékenységhez használható, legyen az síelés vagy akár motorozás. A gyártó aláöltözeteihez hasonlóan itt is karbonszálak adják le a hőt egy Lithium-Poly akkumulátor táplálásával. A végtagokon sokszor előforduló gyengébb vérkeringés és az ezáltal kialakuló gyorsabb kihűlés miatt kifejezetten hasznos az ilyen termékek használata.

Glovii fűthető kesztyű
Glovii fűthető kesztyű

 

Salomon S Pro 90W Custom Heat Connect fűthető síbakancs

Sokak álma lehet ez a , melynek hőmérsékletét okostelefonról bluetooth segítségével, vagy a bakancson található gombbal lehet szabályozni. A fűtőpanelek a bélésben helyezkednek el, így egyenletesen oszlik el hő a cipőn belül. 120-as flex-indexszel rendelkezik, mely alkalmassá teszi a precíz, haladó szintű síelésre bármilyen terepen, ugyanakkor keménysége nem megy a kényelem rovására.

Salomon S Pro 90W Custom Heat Connect fűthető síbakancs
Salomon S Pro 90W Custom Heat Connect fűthető síbakancs

 

A fent említett fűthető ruházatok jó alternatívái lehetnek a réteges öltözködésnek, ám használatuk ugyanúgy tapasztalatot és megfelelő (víz és szélálló, lélegző) külső réteget igényel. Hiába fűtött az alsó réteg, ha félúton lemerül az akksi vagy ha jéggé dermeszt az 50 km/órás szél!

Tipp: ha a fűthető ruházat sem segít felmelegedni, akkor ez a cikk kell neked...

 

Hirdetés