iFLOW: Pehelykabát újragondolva - Színtiszta alpesi szenvedéllyel

iFLOW: Pehelykabát újragondolva - Színtiszta alpesi szenvedéllyel

Ferenczi Anita
Ferenczi Anita - Támogatott tartalom
2019/11/15
Stílusos, sportosan elegáns modellekkel lepte meg az extrém téli sportok, síelés és túrák szerelmeseit két osztrák sítúravezető srác.

2012-őt írunk, az Alpok belsejében található, hegyes-völgyes vidéken, Vorarlberg tartományban járunk, amely talán az egyik legkedveltebb síparadicsom a szomszédos Ausztria területén. Legmagasabb pontja, a Piz Buin 3312 méterével nő a csinos alpesi szállodák fölé, északon a Bóden-tó vize csillog. Semmi kétség: igazi kánaán ez a terület azoknak, akik a szabadban, lehetőleg mozgással szeretik eltölteni az idejüket.

Ezen a helyen, 7 évvel ezelőtt, két sítúravezető srác gondolt egyet, és – talán egy nagy tál császármorzsa fölött elmélkedve – fejükbe vették, hogy jó minőségű és egyedi tervezésű ruházatot, kiegészítőket dobnak a piacra azok számára, akik a stílusos megjelenést a sípályán sem szeretnék nélkülözni. Síelni a hófödte lankákon ugyanis klassz dolog, hüttében ücsörögni meg talán még jobb...

Hát miért is ne lehetne mindezt a legmodernebb technológiával, csinos megjelenéssel, ugyanakkor tisztességes gyártási folyamattal előállított ruhában tenni!?

 

iFLOW Forrás: iFLOW
iFLOW
Kép forrása: iFLOW

 

iFLOW

Valahogy így születhetett meg az iFLOW márka és cég, amelynek kínálatában a zászlóshajó pehelykabátok mellett különböző outdoor és technikai ruhák, így síkabátok, sínadrágok, softshellek, aláöltözetek és középrétegként viselhető darabok is szerepelnek, de vannak alsóneműk, zoknik és bringás mezek is. Hogy azok is örüljenek, akik a sportosabb stílust az utcai viseletükbe is belecsempésznék, kabátok, mellények és pólók, kapucnis pulcsik is kerültek a palettára.

Az iFLOW kínálatában ugyanúgy megtalálható a sokak által elérhető árú, jó minőségű pehelykabát, mint az extravagáns, egészen különleges és limitált példányszámú modell is.

 

iFLOW Forrás: iFLOW
iFLOW
Kép forrása: iFLOW

 

+1 SKOLDER® – A VILÁGSZABADALOM
Az iFLOW cég jórészt ruházatban mozog, de van egy kivétel, amivel a márka nem sokkal indulása után hatalmas sikert ért el. Ez nem más, mint a Skolder® névre hallgató eszköz, ami a síléc vállon való cipelését könnyíti meg. A gyorsan világszabadalmat nyert terméket – a pehelykabátokhoz, outdoor ruhákhoz hasonlóan – a gyakorlat szülte. Aki hurcolt már lécet a vállán, és az egész műveletet a háta közepére kívánta, annak nagy kedvence lehet a vállra vethető találmány! Bővebben...

 

Most 5 olyan ruhadarabot választottunk, ami szerintünk bátran lehet akár kötelező kelléke is a ruhatáradnak. Főleg akkor, ha

- túl sok a klasszikus sötétkék-zöld-barna ruha a túra- és utcai ruháid között

- egyedi színű, szabású, anyagú holmikkal szeretsz kitűnni a sportos tömegből

- prémium minőségű ruhákra vágysz a nagyáruházak konfekciódarabjai helyett...

- fontos számodra, hogy az általad viselt ruha készítése a lehető legkevesebb erőszakkal, kizsákmányolással és környezetszennyezéssel járjon

- szereted, hogy olyanok tervezték a ruháid, akik hordják, használják is az általuk megálmodott darabokat

  

#1 iFLOW Superlight Jacket – Túrára, városba

A Peak Mountian Series vastagabb, több töltettel rendelkező pehelykabát kistesója a szuperkönnyű, kapucni nélküli, elsősorban hétköznapi használatra tervezett, de szintén pehelyből készült modell. Szintén szél- és vízálló, a rugalmas mandzsetták és a behúzó zsinór, valamint a teljesen szélálló állvédővel ellátott cipzár még a legzimankósabb időben is melegen tart.

iFLOW Down Superlight Men Forrás: iFLOW
iFLOW Down Superlight Men
Kép forrása: iFLOW

 

#2 iFLOW Alpine Pant Yellow – Férfi sínadrág

Gondosan válogatott anyagminőség, a speciálisan szőtt rostok, rétegek adják ennek a sínadrágnak a tartósságát és különlegességét. Vízlepergető, szélálló tulajdonságai miatt nedvesebb és hidegebb időjárásban is kedvenced lehet, a színe pedig önmagáért beszél! Ha eddig nem volt sárga nadrágod, megnyugtatunk, hogy a sípályán simán túlzásokba lehet esni!

iFLOW Alpine Pro Pant Forrás: iFLOW
iFLOW Alpine Pro Pant
Kép forrása: iFLOW

 

#3 iFLOW Black Mountain softshell kabát

Az iFLOW Black Mountain softshell kabát víz- (5000 mm) és szélálló membránja sokoldalú felhasználásra teszi alkalmassá, amit kiemelkedő lélegzőképességge (5000g/m2/nap) is megerősít. Ezek a tulajdonságok tökéletesen passzolnak egy tiszta időben való síeléshez, snowboardozáshoz, vagy akár nyirkos időben túrázáshoz, sportoláshoz is. Az ergonomikus szabásvonalaknak köszönhetően a Black Mountain viselése kényelmes és természetes és természetesen a technikai tudást divatos színekben és modern dizájnnal kínálja.

iFLOW Black Mountain softshell Forrás: iFLOW
iFLOW Black Mountain softshell
Kép forrása: iFLOW

 

#4 iFLOW Snow is the new black – Kapucnis pulóver

85%-ban pamutból készült ez az utcai viseletként hordható kapucnis pulcsi, ami szintén alapdarabja lehet a sportos ruhatáradnak. Két oldalsó zsebében elférnek apróbb értékeid, a kapucnin pedig fülhallgatót vezethetsz ki.

iFLOW Hoodie Forrás: iFLOW
iFLOW Hoodie
Kép forrása: iFLOW

 

# 5 Pehelykabát újragondolva - iFLOW Silver Limited Series Jacket

Semmi kétség nem fér ahhoz, hogy ebben a pehelykabátban garantáltan kilógsz majd a sorból, akár a sípályára, akár téli túrára vagy adventi forrócsokizásra indulsz. Természetes, 90/10 arányú és 700-800 töltő erejű kacsapehely töltete fűt, mint egy kályha, víz-és szélálló külső héja pedig esőben is szárazon tart, ergonomikus szabásvonalának köszönhetően kényelmes még intenzív mozgás közben is. Ha a szabadból zárt térbe mész, és már nincs szükséged a kabátra, gyorsan összehajthatod, összenyomhatod, így saját zsákjában a lehető legkisebb helyet foglalja el.

iFLOW Silver Forrás: iFLOW
iFLOW Silver
Kép forrása: iFLOW

A limitált szériás ezüstszínű pehelykabát női és férfi szabással is elérhető.

 

Írtuk, hogy az iFLOW Silver Limited Series pehelykabátja 90/10 arányú és 700-800 FP-jű jellemzőkkel bír.
De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A „fill power”, röviden FP vagy CUIN szabványt a pehely levegőmegkötő-képességének mérésére használják. Az eljárás során 1 uncia - 27,3 gramm - pehelyt halmoznak egy üvegedénybe, majd súlyt tesznek rá. A súly eltávolítása után jól mérhető a pehely „visszarugózási” képessége, ami nem más, mint a fill power. A jobb minőségű pehely több levegőt tud befogni és rugalmasabb, jobban melegít, jobban szigetel és jóval tartósabb, mint az alacsonyabb FP értékű. A magasabb fill power érték továbbá egyenes arányban van azzal, hogy milyen extrém körülményekre alkalmas az adott felszerelés. Iránymutatásul: 500 CUIN általában a városi használatra, a 700 CUIN az outdoor felhasználásra, a 900 CUIN az extrém körülményekre tervezett ruhákra, hálózsákokra jellemző.
A 90/10 arány a töltet pehely/toll arányára utal. Minél nagyobb a pehely aránya a tollhoz képest, annál jobb minőségűnek tekinthető az adott termék. A normál, outdoor felhasználású ruháknál, hálózsákoknál általában 80/20 arány.
A témáról és a pehely felszereléseid tisztításáról, gondozásáról itt olvashatsz bővebben....

 

A teljes kínálatot megtalálod az iflowshop.hu weboldalon, ahol most november 30-ig bevezető árakon, akár 50% kedvezménnyel és ingyenes kiszállítással tudsz vásárolni.

 

iFLOW webshop