Szent Sólyom avatás az eplényi skiarénában- négyüléses sílift Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/12/21
Dermeszt ő hideg ellenére sikeresen üzembe helyezték Eplényben hazánk első négyüléses sífelvonóját, mellyel a bakonyi síterep vált magyarország egyik legmodernebb síközpontjává.
Hirdetés
Ezzel a fejlesztéssel Eplény már valóban versenyezhet jó néhány szlovák vagy határ menti osztrák síterep szolgáltatásaival . A pálya a felvonók mellett rendelkezik minden egyéb lehetőséggel és felszereltséggel, ami a téli sportokat kedvelő közönség maximális szórakozásához szükséges.
A mostani felvonó fejlesztéssel duplájára növekedett a völgyből a hegytetőre szállító felvonók kapacitása , ezzel a legnagyobb kapacitású síterep lett hazánkban a bakonyi síterep. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy mostantól a négyüléses újítással kiegészülve a csákányos-, és a tányéros felvonó együtt, egy óra alatt 4800 síelőt jutathat fel a pályák tetejére.
 
A tervek szerint a lift a nyári időszakban libegőként üzemel majd , mely 757 méter hosszúságával hazánk harmadik leghosszabb, és egyetlen négyüléses felvonója lett. A bakonyi sícentrum korszerű berendezésseink- például az új felvonóhoz tartozó mozgójárda, mely megkönnyíti a lécekkel és deszkákkal felszerelkezett vendégek mozgását-, és különleges microklímájának köszönhetően már mínusz két celsius foktól hóbiztos síterepnek tekinthető.
Az elmúlt szezont a síterep folyamatos nyitva tartás mellett 78 havas nappal, és több mint 25 ezres látógatószámmal zárta, idén viszont az üzemeltetők a 90 napos szezonban bíznak , és természetesen arányosan több síelővel is.
 
Már tavaly is nagy siker volt, és a mostani szezonban remélhetőleg hasonlóan kedvelt lesz az esti síelési lehetőség . A szezon idején minden nap este 9 óráig várja az esti síelés kedvelőit az eplényi pálya. Sőt decembertől közvetlen buszjáratok indulnak a pályához Budapestről, így igazi forralt borozós, síelős mulatságot csapthatunk a barátainkkal anélkül, hogy bárkinek is fel kellene vállani a sofőri szerepkört.
Hirdetés