Síszezon a Mikulástól Hír

Baumann Viola
Baumann Viola
2014/10/27
Sosem fázó síelők, életed filmje, szakács és vacsora a felvonóban, éjszakai csúszással
Hirdetés

Közeledik a Mikulás… És mit szeretnénk a csizmánkba? Hát síszezont!

És mivel jók voltunk, nyilván, ezért a nassfeldi Szent Miklós teljesíti a kívánságunkat. Szóval, ha esik, ha fúj, de főleg, ha esik, december 6-án megnyitnak a nassfeldi sípályák.

Ha kocsit is kértünk a Mikulástól, akkor viszonylag hamar oda lehet érni, Pesttől 560 km, végig pályán. Persze a kocsi mellé akkor már elfér a csizmánkba a pályamatrica is, nem hiszem, hogy a Mikulás fennakadna ilyen apróságon. A havat Holle anyótól igényeljük, az ugyanis már nem a püspök munkakörébe tartozik, de az az igazság, hogy Holle anyó tanítványai, a hóágyúk is elég jól teljesítenek.

Szóval, ha úgy döntünk, hogy miért is ne kezdenénk el mihamarabb a síszezont, akkor vár ránk pár dolog, amivel Nassfelden készültek.

A síelő nem szeret fázni
Például, a legtöbben nem fagyoskodni megyünk. Ezért örülünk, ha szikrázik a lécünk alatt a hó a napsütésben, Nassfelden pedig az amúgyis jelentős napos óra mellett van egy szolgáltatás is, ami jelzi, hol süt éppen a nap, melyik pályára menjünk melegedni. A Kofelplatz a Madritsche és a Gartnerkofel hegyi állomásánál kihelyezett „napos pontokon” információs táblák és a „napsütéses órák számlálója” segítenek, hogy napraforgók lehessünk. Ha elfáradtunk, akkor pedig a Snowbeachet érdemes becélozni, ahol ne csodálkozzunk, ha fürdőrucik jönnek szembe lavinabiztos kabátok helyett.

 

 

SnowPark
Ha hétköznapjainkban nem elég az adrenalin (tehát nem Budapesten közlekedünk), akkor napozás előtt és után vár a snowboard park. Egész nyáron másra sem vágytunk, minthogy halfpipe-okon ugráljunk? Akkor igazán ne halogassuk tovább, kezdjünk egyből a hat méter magas Kickerline-on. Ha esetleg túlzottan felelősségteljes barátaink erről még ugrás előtt leimádkoznának, akkor se csüggedjünk, a Flat Box, a Rainbow Box vagy az Up&Down Box még nagymamánk tetszését is elnyerné. Nem akarunk minden meglepit elrontani, úgyhogy a többi maradjon a helyszíni bátrak jutalma, de az tuti, hogy nem kell magunkkal hólapátot vinni az ugratóépítéshez.

Életed filmje
És mivel szeretjük viszontlátni magunkat mindenhol, meg hát otthon maradt barátaink se unatkozzanak a munkában, csússzunk le a Ski-Movie versenypályán a Zweikofelbahn felvonónál, vagy idéntől a Gartnerkofel négyüléses felvonónál is. A fantasztikus lesiklásunkról készült videó azonnal elkészül, szóval ne is csigázzuk tovább az otthoniakat, gyorsan osszuk meg velük, hogyan dobálja lécünk a porhót. Mondjuk ezt lehetőleg jóval hazautazás előtt tegyük, hátha addigra elfelejtik.

 

 

Szakács a felvonóban
Mikor némi napozás és egy kis ugrálás után mit sem sejtve lecsúszunk a Millennium Express aljába, előfordulhat, hogy egy főzőiskolába pottyanunk. Ebben az esetben a helyes megoldás nem az, hogy a biztonsági zónán átérve kikapjuk a lécünket, és Tom Cruise-t megszégyenítve kimászunk a felvonóból, hanem adjuk meg magunkat a sorsnak, és törődjünk bele, hogy a tetőre érve megtanulunk egy jó kis helyi receptet. 17 perc alatt látványkonyhában alkotnak a szakácsok valami fincsi osztrák fogást, például karintiai Kasnudlt, azaz túróval töltött tésztát, amit – mivel az EU nem támogatja az emberkínzást – meg is lehet kóstolni az út végén, és ha nem bíznánk a memóriánkban, mert végig csak a végeredményre koncentráltunk, akkor még a receptet is a kezünkbe nyomják.

Romantikus vacsi a síliften
És most bocs, ha valaki hónapok óta ezt tervezi, de tökéletes lány-/fiúkérés vihető végbe a Millennium Express szombat esti exkluzív járatán. Január 4-től él ez a lehetőség március 1-jéig, 18.30 és 21 óra között. Foglalni kell egy kabint, ami végiglebeg a kivilágított sípálya fölött, ahol a baglyok épp éjszakai csúszkáláson vesznek részt. Szóval becsücsül az ember a kabinba, már nincs rajta síbakancs, ellenben autentikus gailtali tálat szolgálnak fel neki helyi kulináris különlegességekkel… Nyilván nem nehéz odacsempészni mellé még egy jó kis vörösbort, esetleg forrócsokit termoszban. A többit már hadd ne én találjam ki, de ettől még egy hóember szíve is megolvadna (ami csúnya látvány, szóval lehetőleg ne egy hóembert kérjetek meg).

 

Éjszakai csúszás
Ja igen, az előbb elrejtettem azt az apró, de korántsem érdektelen információt, hogy közben síelni is lehet. Szóval, ha nem sikerült napközben elfáradni, vagy szíved hölgyét vacsora helyett inkább megmentenéd egy jeges hóbucka után, akkor nevezz be az éjszakai csúszásra a szuperül kivilágított, és igen hosszú nassfeldi/tröpolachi pályán. Persze, számtalan hütte is nyitva lesz közben a pálya mentén, úgyhogy ha mégis inkább a meleget választanád, és csak ki akartad próbálni a sötétet, akkor is bízhatsz osztrák barátainkban.

 

 

Árban is ott van
Szerintem ezt is bízd inkább a Mikulásra, de neki is szüksége lehet tippekre, szóval erre hívd fel a figyelmét, ha nem akarod, hogy miattad vegyen föl IMF-hitelt:

2014. december 6-tól december 20-ig, és 2015. március 14-től a szezon végéig, április 12-ig, a tíz éven aluliak ingyen szállhatnak meg szüleikkel vagy nagyszüleikkel egy szobában (ellátással együtt), ezen kívül ingyen síbérletet, síoktatást és sífelszerelést kapnak (sisakot is). Továbbá a SkiHit csomagok esetében 14,9 éves korig fél áron síelhetnek a gyerekek, a fiatalok pedig 17,9 éves korig 20% kedvezményt kapnak az egész szezonban.

Továbbá: ha vasárnaptól csütörtökig csúszkálnál, akkor egy éjszakát ajándékba ad a Nassfeld Special 4=3 csomag. Így benne van 4 éjszaka, 3 napos síbérlet és háromnapnyi sítároló.

 

Emellett, a budapesti Nassfeld Iroda és a Sionline.hu vendégei ingyen használhatják a sítárolót Nassfelden. Ha az irodánál veszel síbérletet, akkor a felnőtt bérletből 5% engedményt adnak. Az iroda vendégeként a gyerekek 1 euró/naptól bérelhetnek sífelszerelést, és december 24-ig a család bármely tagjának lécét vagy deszkáját ingyen élezik és waxolják. Karácsony után ugyanez 8 euróért, ami még mindig nagyon olcsó a régióban.

 

Szóval kezdjük el fényesíteni a csizmánkat, és addig is, amíg Mikulás ide nem ér, érdeklődjünk, foglaljunk a Nassfeld irodánál.

Nassfeld Iroda Budapest
1052 Budapest, Fehérhajó utca 8-10
Tel: +361 329 6355
Email: magyar@nassfeld.at

Hirdetés