Síszempa kiterjesztett valósággal

Síszempa kiterjesztett valósággal

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/01/28
Egy síszemüveg, amivel több mindent látsz, mint szabad szemmel.
Hirdetés

Az indiegogon kalapozzák össze - egyelőre úgy tűnik sikerrel - a RideOn síszemüveg gyártásához szükséges lóvét fejlesztők.

Még mielőtt bármit is mondanánk, nézd meg azok reakcióját, akik felpróbálták a szemüveget...

 

 

Mit tud?
Az egész ott kezdődik, hogy a szemüveg viselője egy teljes látómezőt beborító kijelzőt kap, ami hasonlóképpen működik, mint a harci repülőkben látható kijelző. Ez elég hűha.

Aztán folytassuk azzal az elképedést, hogy a szemüveg által felkínált ikonok és menüpontok között egyszerű fejmozgással tudunk navigálni, szóval nem kell szabad kéz, vagy tömött liftben idiótának ható hangusatítás a kezeléséhez.

És most, hogy tudjuk hogyan működik, képzeljük el, mi mindenre lehet jó...
Mondjuk a pálya nehézségének megfelelő színben pompázó nyilak mutatják a lehetséges útvonalakat, üzenhetsz a haverjaidnak, infót kaphatsz a síliftre feljutáshoz szükséges várakozási időről, az időjárásről, vagy akár virtuális szlalomversenyen indulhatsz.

 

 

Volt már...
Önmagában a kijelzős "okos síszemüveg" koncepciója nem újdonság, jópár éve jelentek már meg hasonló vívmányok különböző kijelző technológiákkal. A RideOn fejlesztőinek nagy dobása, hogy az ő megoldásuk egyedülálló módon képes észlelni a síelő figyelmét és ehhez tökéletesíti az információk megjelenítését és a fejmozgással vezérelt menü és meggyőzőnek tűnik a promo-videókon.

 

Ha legalább 550 USD (jelenleg kb. 150.000 Ft) összeggel támogatot a projektet, elsők között lehet saját RideOn síszemüveged. Én azt hiszem most kihagyom...

 

Hirdetés