Miért jobb a bukósisakba integrált síszemüveg?

Miért jobb a bukósisakba integrált síszemüveg?

(x) - Támogatott tartalom
2020/01/08
Célszerű legalább szettben gondolkoznunk.

Ha arra ébredünk, hogy kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan válasszunk síszemüveget és bukósisakot síeléshez, egyszerűen beírjuk a gugli keresőmezőjébe és máris ömlik a sok-sok találat, amik között legalább egy közös pont van:

a bukósisak és a síszemüveg is akkor nyújtja a maximumot, ha a fejformádon kívül egymáshoz is tökéletesen passzolnak.

A bukósisak, a síszemüveg és a fejed egyetlen egységgé kell váljon a tökéletes védelem és komfort érdekében, ehhez pedig a két kiegészítőnek is össze kell illenie. Ehhez minimum arra van szükség, hogy amikor síszemüveget, vagy bukósisakot választunk, akkor legyen nálunk a másik kiegészítő is és együtt próbáljuk fel ezeket. Adja magát a megoldás, hogy egy adott márkán (vagy adott családon) belül válasszuk ki a számunkra megfelelő fejvédőt és síszemüveget is, mert akkor nagyban megnő annak az esélye, hogy a kívánt összhang létrejöjjön.

A bukósisak esetén alapkövetelmény, hogy pontosan fel kell ülnie fejünk felületére és nem elégedhetünk meg azzal, ha a pánt tartja csak a helyén. Ha nem megfelelő síszemüveget választunk, az azt eredményezheti, hogy eltolják egymást a bukósisakkal, vagy esetleg túl nagy lesz a rés a bukó és a síszemüveg között, ahol a menetszél, vagy akár a csapadék is közvetlenül hűtheti a homlokunkat. A nem megfelelő párosítás negatív hozadéka lehet az is, hogy nem lesz megfelelő a síszemüveg szellőzése, ami párásodáshoz vezethet.

Az egy márkán belülről választásnál van egy még hatékonyabb megoldás, ez pedig az integrált síszemüveggel ellátott bukósisak. Ebben az esetben 100%-ig biztosak lehetünk abban, hogy a két kiegészítő tökéletes összhangot képez, így ebben az esetben csak magunkkal kell törődnünk, vagyis azzal, hogy fejformánkhoz passzol-e az adott modell.

 

Casco SP-2 Visier férfi Forrás: Casco
Casco SP-2 Visier férfi
Kép forrása: Casco

 

Az integrációnak még egy hatalmas előnye létezik, mégpedig az, hogy egy esetleges baleset következtében a két kiegészítő összedolgozik a fej védelméért.

 

Casco SP-2 Visier

Stílus és funkcionalitás találkozik az SP-2 Visier fejvédőben, ami integrált carbonic, vagy polarizált lencsével is kapható.

A Casco legújabb fejlesztésű beépített síszemüvege akár menet közben is egy egyszerű mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható. Mindemellett a SNOWmask lencse használata dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi! A más gyártók által használt veszélyes fém csavarok helyett az SP-2 esetében a SNOWmaskot egy rugalmas gumipánt köti a sisakhoz, mely ütközéskor

elkerülhetővé teszi a fém csavarok és a fix rögzítés által esetlegesen okozott fej és csigolyasérüléseket. 

 

Casco SP-2 Visier Forrás: Casco
Casco SP-2 Visier
Kép forrása: Casco

 

Az SP-2 Visier esetében alkalmazott technológiák

Felhajtható SNOWmask szemvédő lencse:
Optikailag első osztályú lencse, mely rendkívül széles panoráma-látómezőt biztosít és dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi.

Polarizált SNOWmask lencsével:
A polarizált lencsék kiszűrik a csillogó hóról, jégről visszatükröződő vakító napfényt.

Négy különböző méretben:
Hogy kortól és fejkörmérettől függetlenül mindenki megtalálja a magának legkényelmesebbet.

Monocoque ultra:
Ezen innovatív technológiával ellátott fejvédők külső héjszerkezete több különböző rétegből áll, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet és a divatos sisakforma kialakításának lehetőségét.

Disk fit Vario méretállító rendszer:
Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.

MyStyle zsinór:
Cserélhető színű, fényvisszaverős madzag, mely 360fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmet és tükrözi viselőjének egyéni stílusát.

Kényelmes belső kialakítás:
Egyszerűen kipattintható, cserélhető és mosható bélés.

  

Casco: az európai sisakmanufaktúra 
 
A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók.

  

A CASCO márka prémium sí fejvédői megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, mindemellett a cég a „The Style of Protection” mottó szellemében a sisakok divatos megjelenésére is kiemelt hangsúlyt fektet. A CASCO bukósisakok viselete nemcsak a fejsérülések elkerülése érdekében ajánlott, hanem modern és fiatalos divat kiegészítőként is, amely tükrözi viselőjének egyéni stílusát és személyiségét.

Ahogy a nyári kerékpáros fejvédőknél megszokhattuk (és meg is szerettük) a CASCO felnőtt téli fejvédők is három méretben kaphatók, hogy tökéletesen illeszkedjenek a maximális biztonság és kényelem érdekében.

 

Casco SP-2 Visier női Forrás: Casco
Casco SP-2 Visier női
Kép forrása: Casco

 

A Casco fejvédőket ezekben az üzletekben találod:

 

További információ a gyártó honlapján...