Salzburgi sícirkusz: Saalbach Hinterglemm Leogang Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2010/02/19
Saalbach Hinterglemm Leogang sícirkuszában a szezon április 4-ig tart, a símulatságok egész garmadája vonul itt föl, a friss és vastag porhó vonzásában.
Hirdetés
 
Kellemes hütték, megannyi kalandpark és egyszerű feljutás a hegyre – a sícirkusz megunhatatlan.
 
Saalbach és Hinterglemm egymáshoz közel fekvő települések – itt mindig nagy az éjszakai élet, a fiatalok és a pörgést kedvelők igazi paradicsoma. Leogang ellenben a családosok megfelelő helye, csöndes, ugyanakkor innen is be lehet csatlakozni a sícirkuszba.
80524-saaall.jpg
 
55 felvonó és 200 kilométer sípálya - ehhez tökéletes kiegészítő a több mint 40 síkunyhó Salzburg sícirkuszában. Hóolvadás esetén 450 hatékony havaztató gép és 8 víztározó segíti a maradéktalan téli élvezeteket. A lankás pályák alkalmasak a bemelegítésre, a kezdők pedig a száguldozóktól védve válthatnak hóekéből párhuzamos siklásra. A széles carving-sípályákon kisíelhetünk minden ívet, a lécek szilárdságát pedig a világbajnokok szelte fekete lesikló pályákon tehetjük próbára.
Funparkok, versenyterepek és buktatós pályák tesztelik a kalandvágyókat. A merész, össze-vissza ugrató deszkások, a kezdők és a freeridosok sem fognak unatkozni a terepen.
 
15 km fekete, 95 km piros, 90 km kék pálya – igazán jó arány, egy egy hetes síelésnél sem unjuk meg a hegyet. A sícirkusz extrái között szerepelnek a kivilágított pályák Hinterglemmben és Leogangban, icekart, hómobil-park, 115 km téli túraút, és a 6 kivilágítható ródlipálya.
80524-saal.jpg
 
Testi-lelki relaxáció
Elsőosztályú welness-szállodák, hócipős túrák a hó borította erdei utakon, lovas szános túrák a romantikát kedvelőknek. Bármelyik pihenési módot válasszuk, a 2000 méteres panoráma tökéletesen kikapcsol minket az otthoni pörgésből.
A természetes pihenést növeli, hogy kényelmesen és gyorsan juthatunk fel a pályára, a sícirkuszban a liftek közvetlenül a települések központjából visznek a hegyre.
Hirdetés