Mobilhegy a Városligetben - Monster Energy Fridge Fesztivál Hír

Fridge.hu
2011/10/25
Tízemelet magas hósánc épül Budapest közepén - 15 kamionnyi acélszerkezet érkezett a Fridge rámpájához
Hirdetés
18 000 ezer négyzetméteren, 3 óriás sátorral vár 60 000 fiatalt a Monster Energy Fridge Fesztivál , ahol idén is felépül a 34 méter magas, 250 tonna hóval borított extrém rámpa.
 
81954-fesztival_terkep.jpg
 
Az alpesi hangulat és a nyüzsgő hütték világa visszatér Budapestre. A hazánkban egyedülálló Monster Energy Fridge Fesztivál négy napra, november 10. és 13. között a téli extrémsportok paradicsomává változtatja Budapestet. Az egyedülálló grandiózus „mobilheggyel” készülő rendezvény helyszíne idén a felújított Városligeti Műjégpálya , amely a nemzetközi fesztivállal ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.
 
81954-epul_a_rampa-1-.JPG Fotó: Horányi-Névy András
 
A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató , amely 34 méternyire magasodik a Városliget fölé. A tíz emelet magas, 120 méter hosszú és 10-16 méter széles rámpa a legnagyobb mobil építmény a magyar fesztiválok történetében, amelyet több száz tonna hóval borítanak be. A 250-300 tonna havat egy holland cég gyártja.
 
81954-epul_a_rampa-2-.JPG Fotó: Horányi-Névy András
 
„ Hihetetlenül hangzik, de lehet akár +25 C is, szakadhat az eső, akkor is kiváló minőségű havat tudunk előállítani, hegyeket, és természetes körülményeket megszégyenítő minőségben. Ehhez a technikai alapot, egy hőszigetelt, zárt sátor adja, amelyet a holland kollégák magán a rámpán helyeznek el. Ebben állítják elő a havat folyékony nitrogén, valamint nagy nyomású levegő és szétporlasztott víz segítségével. Miután a sátrak megtelnek hóval, lebontják és 5-10 méterrel arrébb teszik. Ekkor kezdődik meg a hó elrendezése ”- árulta el Sallai György , a fesztivál operatív igazgatója.
 
81954-epul_a_rampa-4-.JPG Fotó: Horányi-Névy András
 
„ A hatalmas hóval borított pályát azután birtokba veszik a riderek, akik 45 km/h sebességgel száguldanak le a speciális ugratón, és a rámpa aljától 6-7 méteres magasságba elrugaszkodva mutatják be hajmeresztő, dupla szaltókkal és akár 900°-os fordulatokkal kivitelezett trükkjeiket ” – tette hozzá Manninger Máté , versenyigazgató.
 
81954-a_kesz_rampa_Photoby_Andras_Horanyi-Nevy.jpg Fotó: Horányi-Névy András
 
A havas hegycsúcs lábánál 18 000 nm-en várja a programra éhes látogatókat a Fridge Fesztivál , ahol hajmeresztő trükkök, világszínvonalú koncertek és a szívmelengető hüttéket megidéző programok várják az érdeklődőket.
 
81954-a_kesz_rampa-1-_Photoby_Andras_Horanyi-Nevy.jpg Fotó: Horányi-Névy András
 
A fesztivál számokban:
• 18000 négyzetméteren 3 óriás sátor.
• 34 méteres rámpa       - 30 napig épül       - 150 ember közreműködésével, és 15 kamion szállítja a helyszínre a vázát       - 1,2 kilométernyi kerítés veszi körbe.
• A rámpa alatt a 400 nm biztonsági háló és 400 nm borító szivacs óvja a ridereket.
• A rámpára a versenyzőket egy külön erre, a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely körülbelül 3 perc alatt ér fel a rámpa csúcsára.
• A holland cég több mint        - 250 tonna havat készít az eseményre, folyékony nitrogén, nagy nyomású levegő és szétporlasztott víz segítségével,       - A legyártott havat 30 ember rendezgeti folyamatosan a pályán,       - 30-40 centinméter vastagságban áll majd a friss hó.
 
Bővebb információk a fesztiválról: www.fridge.hu www.facebook.com/FridgeFestival
Hirdetés