Magyar riderek is versenybe szállnak a Fridge Fesztiválon Hír

Fridge.hu
2011/10/28
Négy versenyző képviseli hazánkat az extrém sport- és zenei fesztiválon
Hirdetés
Szigeti Viktor, Liptay Dávid, Trso Lukács Lego és Csanaky Péter is versenybe száll a november 10. és 13. között megrendezésre kerülő Monster Energy Fridge Fesztiválon . Ridereink különleges trükkökkel készülnek a City Jump megmérettetésre, amelyet veszélyes, ugyanakkor izgalmas kihívásnak tartanak.
4 nap, egy 35 méter magas rámpa, 200 tonna hó: idén november 10. és 13. között ismét megnyitja kapuit Magyarország egyetlen téli extrém fesztiválja, a Monster Energy Fridge . A havas rendezvényen idén is a világ legjobb snowboard és free ski bajnokai versenyeznek, s köztük négy magyar rider, Szigeti Viktor, Liptay Dávid, Trso Lukács Lego és Csanaky Péter is képviseli hazánkat.
 
81959-Csanaky-Peter.jpg
 
Szigeti Viktor már tavaly bemutatkozott a fesztiválon, és a legjobb magyarként az 5. helyen végzett. A mindössze 18 éves tehetség 2005-ben tűnt fel a Ridehouse háziversenyén , s azóta, több junior bajnoki címmel a háta mögött, a felnőtt mezőnyben is kipróbálta magát. A 2010/2011-es szezonban részt vett az Európa Kupa sorozaton, ahol összesítésben, Slopestyle-ban 2., míg Big Air-ben 3. lett.
Liptay Dávid régóta elismert színfoltja a hazai és külföldi elitnek. Többszörös magyar bajnok, Európa- és világkupa sorozatokon, világbajnokságon és az olimpia előszobájaként emlegetett Universiadé versenyeken sorra éri el a jobbnál jobb eredményeket. Most a Fridge-n bizonyíthat.
 
81959-SzigetiViktor_by_Roland_Ha.jpg
 
Az idei fesztiválon Free Ski versenyzőink is beveszik a tízemeletnyi magas rámpát, és Trso Lukács Lego valamint Csanaky Péter is indul a kategóriában. A kétszeres Big Air és négyszeres Slopestyle magyar bajnok Lego 2009-ben a European Open mezőnyében 86. helyen végzett, amellyel történelmet írt, hiszen ő volt az első magyar induló az Openen.
A Monster Energy versenyzője dupla szaltókkal készül a Fridge szombati napjára Csanaky Péterrel egyetemben, aki a tavalyi Fridge -n, kategóriája legjobb magyar indulójaként a 32. helyen végzett. Petkó az év nagy részében a Freeski Maffiával járja a világot, és a csapattal fejleszti, gyakorolja és filmezi az újabb trükköket, így minden bizonnyal látványos bemutatót tart majd a budapesti havas fesztiválon.
 
81959-TrsoLukacsLego_ugras.jpg
 
Az idei Monster Energy Fridge Fesztivál további különlegességekkel is készült: a rendezvény ugyanis beköltözik a frissen felújított, gyönyörű Városligeti Műjégpálya területére, ráadásul az új helyszínen megrendezésre kerülő verseny csatlakozott a TTR sorozathoz is.
Bővebb információk a fesztiválról: www.fridge.hu www.facebook.com/FridgeFestival
Hirdetés