Menü

2011.10.28.     Hozzászólás 0

Fridge.hu

Magyar riderek is versenybe szállnak a Fridge Fesztiválon

Négy versenyző képviseli hazánkat az extrém sport- és zenei fesztiválon

Szigeti Viktor, Liptay Dávid, Trso Lukács Lego és Csanaky Péter is versenybe száll a november 10. és 13. között megrendezésre kerülő Monster Energy Fridge Fesztiválon. Ridereink különleges trükkökkel készülnek a City Jump megmérettetésre, amelyet veszélyes, ugyanakkor izgalmas kihívásnak tartanak.

4 nap, egy 35 méter magas rámpa, 200 tonna hó: idén november 10. és 13. között ismét megnyitja kapuit Magyarország egyetlen téli extrém fesztiválja, a Monster Energy Fridge. A havas rendezvényen idén is a világ legjobb snowboard és free ski bajnokai versenyeznek, s köztük négy magyar rider, Szigeti Viktor, Liptay Dávid, Trso Lukács Lego és Csanaky Péter is képviseli hazánkat.

 

81959-Csanaky-Peter.jpg

 

Szigeti Viktor már tavaly bemutatkozott a fesztiválon, és a legjobb magyarként az 5. helyen végzett. A mindössze 18 éves tehetség 2005-ben tűnt fel a Ridehouse háziversenyén, s azóta, több junior bajnoki címmel a háta mögött, a felnőtt mezőnyben is kipróbálta magát. A 2010/2011-es szezonban részt vett az Európa Kupa sorozaton, ahol összesítésben, Slopestyle-ban 2., míg Big Air-ben 3. lett.

Liptay Dávid régóta elismert színfoltja a hazai és külföldi elitnek. Többszörös magyar bajnok, Európa- és világkupa sorozatokon, világbajnokságon és az olimpia előszobájaként emlegetett Universiadé versenyeken sorra éri el a jobbnál jobb eredményeket. Most a Fridge-n bizonyíthat.

 

81959-SzigetiViktor_by_Roland_Ha.jpg

 

Az idei fesztiválon Free Ski versenyzőink is beveszik a tízemeletnyi magas rámpát, és Trso Lukács Lego valamint Csanaky Péter is indul a kategóriában. A kétszeres Big Air és négyszeres Slopestyle magyar bajnok Lego 2009-ben a European Open mezőnyében 86. helyen végzett, amellyel történelmet írt, hiszen ő volt az első magyar induló az Openen.

A Monster Energy versenyzője dupla szaltókkal készül a Fridge szombati napjára Csanaky Péterrel egyetemben, aki a tavalyi Fridge-n, kategóriája legjobb magyar indulójaként a 32. helyen végzett. Petkó az év nagy részében a Freeski Maffiával járja a világot, és a csapattal fejleszti, gyakorolja és filmezi az újabb trükköket, így minden bizonnyal látványos bemutatót tart majd a budapesti havas fesztiválon.

 

81959-TrsoLukacsLego_ugras.jpg

 

Az idei Monster Energy Fridge Fesztivál további különlegességekkel is készült: a rendezvény ugyanis beköltözik a frissen felújított, gyönyörű Városligeti Műjégpálya területére, ráadásul az új helyszínen megrendezésre kerülő verseny csatlakozott a TTR sorozathoz is.

Bővebb információk a fesztiválról:
www.fridge.hu
www.facebook.com/FridgeFestival

Olvass többet a témáról: fridge