Éjszakai havas programok Karintiában Hír

Éjszakai havas programok Karintiában Hír

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2013/10/31
Hogy az éjszaka is izgalmasan teljen, számos program vár rád Karintiában sötétedés után is! Legyen az síelés, túrasízés, szánkózás, hótalpazás.. mindez az éj leple alatt!
Hirdetés

Amikor leszáll az este a sípályák tövében és a legtöbb síelő a pihenésre koncentrál, egyes karintiai síterepeken csak ilyenkor kezdődik el igazán az élet! Ha tudni szeretnéd, hol várnak rád havas élmények még a sötétedés után is, jó helyen jársz!

Az éjszakai sötétségben sokkal intenzívebb felfedezések várnak ránk a természetben, mint nappali világosságnál. A holdfény és a sötétségben ragyogó csillagos égbolt feledhetetlen légkört teremt, amolyan titokzatos érzés lesz úrrá az emberen.


Hótalpazás éjjel
Hótalpazás éjjel
Kép forrása: Kaernten Werbung (c) Sebastian Lindemeyer

Galériáért katt a képre! (fotó: Kaernten Werbung (c) Sebastian Lindemeyer)


Hótalpas túra az éjszakában
A sötétség beálltával a hóval borított tájakon különös izgalom tölt el bennünket, ahogy hótalpakkal a lábunkon nekivágunk az erdei ösvénynek. Lépésről lépésre hódítjuk meg a
Rosental völgyét és a Dobratsch magaslatait. A Millstätter Almon tett túrázás különösen megkapó: amikor érkezésünkre a kibontott pezsgősüvegek pukkanása elhal az éjszakában, a menedékházakban hangulatos gyertyákat gyújtanak. Mindeközben a Millstatti-tó partján már messziről lehet érezni a úszó szigeten készülő forralt bor, sült gesztenye és sült sajt illatát.


Kanyargós szánkópályák az éjszakai baglyoknak

A későn fekvőknek igazán felejthetetlen kalandokban lehet része egy vidám éjszakai szánkózás alkalmával. Kivilágított szánkópályák egész sora várja a vendégeket Karintiában: a Nassfeld-Pressegger See régióban mindjárt három pálya áll az érdeklődők rendelkezésére, Bad Kleinkircheimben a Kaiserburgbahn-tól, a Katschberghöhén a Gamskogelhüttétől indul a vidám száguldás, illetve Lesachtalban is várják a szánkózni vágyókat. Lavantalban ráadásul a St. Paul természetes szánkópályán 2 km-en keresztül élvezheted a szánkózást. Aki inkább nappal szánkózna, annak ideális választás a Gmünd szomszédságában található Sonnalm Stubeck 8 km hosszú természetes szánkópályája.


Éjszakai síelés, túrasízés változatos terepeken
Amikor a nap lassan lebukik a hegyek mögé, a Lavanttalban található Klippitzörlön és a Nassfeld síterepen éjszakai világítással gondoskodnak a megfelelő fényviszonyokról. Az idei síszezonban a komplexebb élmény elérése érdekében Nassfeld leghosszabb pályáján minden szombaton különleges színes éjszakai fényjáték is várja az esti síelőket, valamint a Millenium-Express felvonó új, finomságokkal megrakott "ínyenckabinja" borzolja tovább a kedélyeket, ahol az éjszakai sízés alkalmával fűszeres gailtali szalonnát és sajtot kóstolhatnak a síelők felvonózás közben. Az italrendelést pedig akár telefonon is leadhatjuk, a főpincér a következő körnél a prémekkel hangulatossá varázsolt kabinnál várja a vendégeket, hogy felszolgálhassa az italokat.

Szintén Nassfeldben kerül megrendezésre a Ski-Alp éjszakai sítúra, amelynek minden évben több száz fejlámpás túrasíző vág neki Pontebba és Nassfeld között. A 11 km hosszú és 850 m szintkülönbségű, fáklyákkal szegélyezett nyomvonalú túra igazi megmérettetés minden kalandkereső túrasízőnek. Ezen a versenyen akár hobbysportolók is részt vehetnek, külön versenyszámok vannak a férfiaknak és nőknek, különböző korosztályokban.

Skialp verseny
Skialp verseny
Kép forrása: Nassfeld.at
Galériáért katt a képre! (fotó: (c) Nassfeld.at)


Ha még ennél is újabb és egyedibb élményekre vágysz, akkor Tropölachban az idei téli szezontól egy kivilágított, 1 km hosszú lézeres biatlon pálya várja az éjszakai sífutókat a Nordic Competence Centerben, ahol szakértő segítségével mindenki ügyes céllövővé válhat.

Akik viszont inkább korábban fekszenek és korán is kelnek, különleges jutalom várja őket Bad Kleinkircheimben: amellett, hogy a reggelit az olimpiai bajnok, Franz Klammer társaságában tölthetik el, 7:30-9:30-ig közös síelés is szerepel a programban.


Látványos csillagképek a Grossglocknernél
A csillagos égbolt különleges hangulatot varázsol Heiligenblutba, Ausztria egyik legszebb hegyi falucskájába. A teljes fénymentes hatást a falu összes lámpájának lekapcsolásával érik el, csak néhány gyertya ég itt-ott, amely élményt hetente egyszer élhetik át azok, akik ide látogatnak. A különleges kezdeményezés keretén belül hegyi vezetőkkel indulhatunk éjszakai sítúrára, a nemzeti parkban hótalpas túrán látogathatunk el a kőszáli kecskékhez, korcsolyázhatunk a csillagos ég alatt vagy röpke időutazásban lehet részünk egy vadregényes lovasszánozás közben. A téli üdülővendégeket varázslatos pillanatokkal ajándékozza meg a "nap és a hold" a Mölltali-gleccseren. Télen minden pénteken a naplementét követően a gleccseren síelhetünk le az Eissee hegyi étteremhez, ahol ízletes vacsorát fogyaszthatunk el, kvázi a felhők felett. Vissza a völgybe frissen preparált sípályán csúszhatunk, a csillagok és a fejlámpák fényének segítségével.

 

Éjszakai szánkózás
Éjszakai szánkózás
Kép forrása: Kaernten Werbung (c) Arno Grubersen
Galériáért katt a képre! (fotó: Kaernten Werbung (c) Arno Grubersen)


Teliholdas szaunázás és éjszakai túrázás a Gerlitzenre

Különleges lehetőséget kínál teliholdas éjszakákon az idei téli szezonban a szaunarészlege, amely hajnali 1 óráig tart majd nyitva. Részt vehetünk az éjféli felöntésben, aztán jöhet a lehűlés a teraszon a csillagos égbolt alatt, zárásként pedig a panorámás pezsgőfürdőben ücsörögve csodálhatjuk a teliholdat. Következő időpontok: 2013.11.15, 12.19.

Kombinált ajánlat a Villach-Warmbad sírégióba Karintia termálfürdő belépővel együtt:
Ajánlat érvényessége: 2014.01.06-04.06

Ajánlat tartalma:
- 4 éjszaka 4*-os hotelben
- félpanziós ellátás (kiadós büféreggeli és vacsora)
- a Karintia termáfürdő Fun, Fit & Spa szolgáltatásainak ingyenes használata
- 2 napos síbérlet a Gerlitzen Alpe síterepre
- ingyenes buszjárat a Gerlitzen Alpe felvonójához

Ár kétágyas szobában: 523,50 eur/fő-től
Az üdülés igény szerint meghosszabbítható. Foglalás ITT!

 

Villachban november 22 - december 24-ig fut egy másik éjszakai projekt is, amelynek neve "Die Stadt im Licht". Ennek kapcsán 2 millió kis világító pontot helyeztek el a város különböző pontjain, legtöbbet a város főterének környékén. Lesz éjszakai városi túravezetés, éjszakai túra a Gerlitzenen és a Nemzeti Park különböző pontjain is. Ebben a projektben a természettel kapcsolatos élményeket helyezik előtérbe és igyekeznek minél több szolgáltatást nyújtani e témában.

S ha már az előbb a fürdőknél tartottunk, nem hagyhatjuk ki a közvetlenül a Millstatti-tó partján álló, frissen felújított 1. Karintiai Fürdőházat sem, ahol a L\'Onda - Die Welle étteremben a lemenő nap fényénél kóstolhatjuk meg az Alpok-Adria konyha specialitásait. A 100%-ban passzívházzá alakított fürdőházat tavaly decemberben adták át és a wellness részlegen kívül mindenféle testkezeléseken vehetünk részt a fantasztikus nyugalmat árasztó környezetben. A fürdőház kifejezetten a felnőttek regenerálódására szolgál, így aki néhány órát szaladgáló gyerekek nélkül szeretne pihenni, itt maradéktalanul megteheti.


Események Nassfelden:
- 2013.12.06-2014.04.21 Síszezon megnyitó december 6-án
- 2013.12.06-08 University of Snow - Európa legnagyobb egyetemistáknak szóló símegnyitó bulija, Tröpolach, illetve Karintiai Rádió Nap, síelj gyerekáron!
- 2013.12.31 Szilveszteri sífutás Lesachtalban
- 2014.01.17-18. Nassfeld: A világ leghosszabb amatőr sí maratonja, : 26 km, 6400 m szint, 800 fős induló keret
- 2014.01.18-02.01 Holland Gyorskorcsolyázó verseny a Weissensee-n, amelyben 11 város vesz részt, a táv 200 km és kb. 5000 fő részvételével kerül megrendezésre
- 2014.02.05, 02.12, 02.19 Hóemberfesztivál Hermagor
- 2014.03.09-15. S\'cool - Ausztria legnagyobb sítanfolyama, Hermagor
- 2014.03.15 Snow Beach Day - bikinis flashmob & vizicsúszdák, Nassfeld
- 2014.04.06 Festa de Cuba - forró ritmusok a havon, Nassfeld

 

Kapcsolat, bővebb információ:
www.karintia.com

Karintia logó
Karintia logó
Kép forrása: Kaernten Werbung

Hirdetés