Beindult a stájer síszezon Hír

Turizmus.com
2010/11/04
Planai és a Turracher Höhe felvonói már üzemelnek
Hirdetés
Az idei téli szezon hivatalos megnyitói már belátható közelségben vannak, november 12-ével a Dachstein-gleccser indít, majd beindul a többi síterep is. A legnagyobb nyitóünnepség - melyre 22 ezer embert várnak - a Planai- on lesz december 4-én, ahol a kaliforniai énekesnő, KeSha lép fel. Különleges kulináris élményeket kínál a turrachi szezonnyitó leves fesztiválja. A régió legnagyobb eseménye azonban ebben a szezonban is a FIS férfi éjszakai szlalom lesz a Planai -on, január 21-én erre várhatóan 50 ezren érkeznek. Látványosnak ígérkezik szilveszterkor Lachtalban a tűzijáték és a lánctalpas pályatisztítók keringője , január 21-én a Kreischbergen a Ski Freestyle Világkupa , valamint a március 12-ei Szinkron Sí Világkupa is a Rittisbergen . ( )
 
A 2013-as Schladmingi Alpesi Sí Világbajnokságra és a 2015-ös Kreischbergi Snowboard és Freestyle Sí Világbajnokságra való készülődés jegyében a tartomány síterepein nagyszabású infrastrukturális beruházások kezdődtek 75,5 millió eurós nagyságban. Tauplitzalm kibővítésébe 17,5 millió eurót fektettek be idén. Az itteni újítások közül kiemelkedik Stájerország leghosszabb nyolcszemélyes kabinos felvonója a Mittersteinen . Az új felvonónak köszönhetően a síterep immár Bad Mitterndorfból is megközelíthető, s új pályákat is kialakítottak. Az új felvonó és a tavaly átadott Grimmingtherme fürdő miatt várhatóan keresettebbek lesznek a szállások Bad Mitterndorfban , ahol most egy 400 ágyas hotellel bővül a kapacitás. A magyarok körében jól ismert Murau környékén, a Kreischbergen egy új családi sípálya bővíti a kínálatot, s további hóágyúkat is telepítettek. A Lachtal síterep 7 millió eurót fektetett be egy védőburokkal felszerelt, hatszemélyes ülőfelvonóba, egy új síliftbe, egy új sípályába és a hóágyúrendszer bővítésébe. A februárban megnyílt, 130 vendégággyal rendelkező Sissi-park apartmanfalu 3,5 millió euróba került. A Murtal régió szálláskapacitását bővíti a Fohnsdorfi Aqualux fürdő mellett létesülő 400 férőhelyes szállás is.
 
A sí üdülést vonzó, rövid időtartamú ajánlatokkal igyekeznek mindenki számára elérhetővé tenni a stájer szolgáltatók. Például 2 éjszaka reggelivel, síbérlettel a Schladming-Dachstein régióban, 3 csillagos szállodában személyenként 169 eurótól, a Murau-Kreischberg régióban, 4 csillagos szállodában 179 eurótól foglalható.
 
Sípályainfók, bérletárak, hójelenés és időjárás előrejelzés: Klikk ide!
Hirdetés