300 métert zuhant a világ legjobb női freeridere

300 métert zuhant a világ legjobb női freeridere

Pintér László
Pintér László
2016/02/08
Angel Collinson Alaszkában, legutóbbi filmjének forgatásakor egy kuloárban vesztette el uralmát lécei felett, majd másodpercekig bucskázott lefelé a lejtőn. Hihetetlen, de szinte karcolás nélkül megúszta.
Hirdetés

Az alábbi kisfilm jól mutatja, hogy a magashegyek világában a legapróbb hiba is súlyos következményekkel jár. Hibázni pedig néha a profik is tudnak. Angel Collinsonnak ezúttal hatalmas szerencséje volt.

A 25 éves extrém síző a világ egyik legjobbja. A Powder magazin tavaly az ő egyik csúszását választotta az „Év nyomvonalának” (Line of the Year). Angel az első nő, akinek sikerült elnyernie az extrém sízők legnagyobb elismerését. Három férfival volt versenyben a címért: Josh Daiek, Ian McIntosh és James Heim neve a freeride kedvelők számára minden bizonnyal magáért beszél.

Angel Collinson Alaszkában Forrás: Vimeo
Angel Collinson Alaszkában
Kép forrása: Vimeo

Angel a Teton Gravity Research „Paradise Waits” című legújabb filmjéhez forgatott az alaszkai Neacola-hegységben, amikor az egyik meredek kuloárban elesett.

„A bukás nagyon rémisztő volt, ez kétségtelen. Fogalmad sincs, min fogsz keresztülbucskázni, és nincs semmi, amiben megkapaszkodhatnál." – nyilatkozta később. „Először próbáltam kézzel fékezni, de ahogy elkezdtem gyorsulni, rájöttem, egy ideig el fog tartani a zuhanás. A hó jeges volt, nagy, jeges buckákkal tarkítva. Zuhanás közben a kezemmel próbáltam az arcomat és a fejemet védeni, és addig fogtam, amíg meg nem álltam.”

Ha a bukáson túl is kíváncsiak vagytok arra, miért tartják Angelt a világ egyik legjobbjának, akkor nézzétek meg a teljes klipjét a filmből.  A legszembetűnőbb az, hogy egyetlen csúszásán sem látszik, hogy egy női sízőt látunk.


 

Hirdetés