Titkos MTB túra Bucklige Weltben

Kakuk András
Kakuk András
A Titkos MTB túra Bucklige Weltben hossza 46 Km. Az útvonal szintemelkedése 1300 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Nehéz. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Andreas, a Krumbacherhof tulajdonosának és séfjének kedvelt MTB túrája.

A Bucklige Welt dimbes-dombos környékének összes kéjét belezsúfoltuk ebbe a túrába. Az mtb túra alatt szépen összeszedünk magasságot (1300 m) aminek egyenes következménye, hogy mind tolós-anyázós emelkedők, mind kurjongatós ereszkedések megtalálhatók benne. 

Az útvonalon kis aszfalt mellett legalább 80%-ban erdei, főleg fenyő erdei utakon haladunk. A talaj néha olyan puha, hogy többször azt hittük defektünk van. Az utat a megannyi patak átkelés, a krumbachi vár, a Hutwischi kilátó (911 méterrel a túra legmagasabb pontja) dobja még fel. Ha útközben elfáradsz mint mi, akkor Bad Schöneauban javasolunk egy sör-fagyi megállót!
 

Vir-gmez-1024b18.JPG ForrĂĄs: Szigyártó Attila
Vir-gmez-1024b18.JPG Forrás: Szigyártó Attila
Kép forrása: Szigyártó Attila

Bucklige welt kerékpáros túra

A végén visszaérünk Tiefenbach-ba, ahol mi egy plusz kitérőt tettünk egy ujjongatós lejtő miatt. Az odáig vezető út vadregényes és nehéz, a jól megérdemelt lefele pedig széles de benőtt erdei úton vezet. Ha nem kívánod már ezt az extra kört akkor aszfalton 10 perc alatt visszaérsz a Krumbacherhofba.

1. Start- Krumbacherhof

2. Krumbachi vár

3. Hutwischi kilátó

4. Tiefenbach

 

 

Van fenyő... ForrĂĄs: Kakuk András
Van fenyő...
Kép forrása: Kakuk András

 

Hirdetés