Koroška downhill kör

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Koroška downhill kör hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 253 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Szlovénia területén található.
Hirdetés

Rövid bringatúránkat az EcoHotel Farm Korošból indítjuk, amely egyébként az itteni kerékpáros közösségi élet csomópontja is egyben. A célunk ezúttal nem hosszú km-ek megtétele volt, hanem kis technikai ismétlés/tanulás Koroška sűrű erdővel benőtt, single trailekben bővelkedő vidékén.

A farm, háttérben a Peca hegy. Forrás: www.mozgasvilag.hu
A farm.
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

A tájkép egyértelműen meghatározó pontja az általánosságban 600-900 m magas hegyek közül kimagasodó Peca hegység, amely a maga 2125 m-vel a keleti Karavankák vonulatának legmagasabb pontja. A hegy belsejében korábban bányászati tevékenység folyt, amelynek révén számos, a turisták számára ma látogatható tárna és folyósó maradt fent. A bányába egyedülálló módon kerékpárral is be lehet menni, ezért ez a kuriózum a legtöbb bringás számára igazi csemege.

Egyszóval a környék igazi bringás paradicsom, a downhillesek és endurosok közkedvelt uticélja

Forrás: www.mozgasvilag.hu

Forrás: www.mozgasvilag.hu

Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


A nagyrészt fenyőerdővel benőtt területen futó single trail ösvények mentén az aljnövényzet páfrányokból, alacsony növésű bokrokból áll, a talaj valami elképesztően puha, de mégis tömör, tökéletes. Poros ösvényt még véletlenül sem lehet találni, a növények remekül megtartják a földben a nedvességet. A bringás útvonalak igen jól karbantartottak és megfelelően (fa híd, drop, egyéb kézi kialakítású akadályok) kiépítettek, amely mind Anej Štrucl és csapata keze munkáját dícséri.

Ezúttal Anej túravezetőnk is volt egyben, aki a majd 6 km alatt kis ízelítőt mutatott nekünk a trail-ekből. Amit kipróbáltunk nem cáfolt rá a fenti tényekre, a természettel összhangban remek bringás élményekkel gazdagodtunk és megtudtuk, a technikából sosem lehet eleget tanulni!

Hirdetés