Faaki-tó - Finkenstein vár kerékpártúra

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Faaki-tó - Finkenstein vár kerékpártúra hossza 21 Km. Az útvonal szintemelkedése 796 m, szintideje 3 Óra, Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

MTB túra a Faaki-tónál

Ha szeretnénk egy igazán tartalmas, jó kis hegyi kört menni a Faaki-tónál, akkor íme egy remek példa:

1. Indulás a Faaki-tó mellől, az Anderwald kempingből. Ahogy a kempingből kihajtunk a főútra, egyenesen áttekerünk rajta. Innen egy nagyon kellemes erdei tanösvény kezdődik, semmi szint, árnyékos erdős rész, ideális a bemelegítéshez.

2. Ahogy kihajtunk a kiserdőből, máris Ledenitzen-ben vagyunk, keresztezzük a 84-es főutat és tekerünk tovább egyenesen. Ahogy ezen a kis településen keresztülbringáztunk, elhaladunk a vasúti sínek mellett és kiérünk egy másik főútra, a 85-ösre. Az elágazásnál balra kanyarodunk, de csak addig haladunk rajta, amíg az első elágazáshoz nem érünk, ahol jobbra fordulunk. Apró kertesházak mellett haladunk el, majd hirtelen veszünk egy majdnem visszafordító jobbos kanyart és szépen áthaladunk a vasút alatti alagúton.

3. Az alagút utáni erdős részen egyenesen haladunk tovább, az út szép lassan emelkedik a hegyoldalban. Utunkon először áthajtunk a Paradiesweg-en, majd a Kopeiner Strasse-n, amelyre rákanyarodunk és enyhén balra visz tovább, de ettől függetlenül az útirány továbbra is egyenes.

A zúgó tetejéről visszatekintve ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
A zúgó tetejéről visszatekintve
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

4. Amikor a legközelebbi elágazáshoz érünk, jobbra fordulunk. Az út egyenesen belevisz a Worounitzabach patakba, ahol a viszonylag nagyobb kövek miatt tekerni nem tudunk, így szépen átvisszük-átemelgetjük a kerékpárunkat a túlpartra. Itt van egyébként egy mesterséges zúgó, ahol jókat lehet fotózni, ezért érdemes itt egy kis pihenőt tartani.

5. Átkelve a patakon egy kis erdős szakasz után kibukkanunk újra az aszfaltra, ahol először az Untergreuth nevű, majd Outschena nevű úton gurulunk tovább, folyamatosan egyenesen haladva. Hamarosan elérjük a Baumgartnerhof hotelt, amely előtt jobbra becsatlakozunk az Altfinkenstein útba.

6. Az Altfinkenstein út egyenesen odavisz minket a várhoz, amely tulajdonképpen egy várrom, de érdemes bemenni, mert nagyon szép a kilátás a Faaki-tóra és a völgyre. Ha kinézelődtük magunkat, akkor egy kicsit visszacsorgunk az Altfinkenstein úton és amint elértük a bal kéz felé lévő mezőt, a jól látható ösvényen bekanyarodunk balra. Az erdei ösvény hamarosan lejteni kezd és egy élvezetes, kanyargós lefelébe csap át. A lejtő alján keresztezzük az Altfinkenstein Strass-et, de nem kanyarodunk rá, hanem egy alsórendű úton követjük a Rotschitzabach patak útját.

7. Az útról egyenesen begurulunk Latschach ober dem Faaker See településére, ismét keresztezzük a 85-ös utat, majd a szemben látható dombocska bal oldalán ívesen visszatérünk a tó partjára. A domb után átmegyünk a vasúti síneken és jobbra becsatlakozunk a Seeufer-Landesstrasse-ba.

8. Innen már valóban nincs más dolgunk, minthogy visszaguruljunk a kiindulópontunkra, a Faaki-tó partjához.

Hirdetés