Csillaghegy-Rózsika-forrás-Pilisborosjenő kör

Kakuk András
Kakuk András
A Csillaghegy-Rózsika-forrás-Pilisborosjenő kör hossza 29 Km. Az útvonal szintemelkedése 544 m, szintideje 2 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Gravel, mtb, forrás, horgász-tó és strand. 

Kitűnő gravel bringával is teljesíthető, vegyes terepes élménybringázás a Budai-hegyekben. Az útvonalat a Cube Nuroad gravelbringával teljesítettük, vagyis tökéletesen alkalmas a koskormányos terepezésre.

Ezt a kerékpáros túrát az Aranyhegyi-lovárdától indítottuk, de akár a Csillaghegyi Strand is lehetett volna a kiinduló pont. Ha meleg, napos időben teljesítjük, akkor mindenképpen hozzunk magunkkal fürdőruhát, megéri csobbanni a felújított, csúszdás fürdőkomplexumban. Ráadásul így a parkolás is megoldott. 

 

 

1. Az Aranyhegyi úttól a Bécsi úton elindulunk a város felé, majd az Eurocenter és a Stop Shop között kanyarodunk fel a hegyre. 

2. A Királylaki útról kezdődik az ösvény. Figyeljünk, mert egy keskeny átjáró csak az egész 2 ház között.

3. Innen a zöld barlang jelzésen indulunk el a Táborhegyi barlang felé. Onnan a zöld csíkkal, illetve kerékpáros jelzéssel jelzett úton haladunk Solymár fele. 

4. A Józsika-forrás előtt lesz egy kellemetlen lejtőzés, majd a forrásnál a kerékpáros jelzés jobbra fordul a Paprikás-patak mentén.

 

Rózsika-forrás Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág
Rózsika-forrás
Kép forrása: Kakuk András - Mozgásvilág

 

Van még fotó, katt a képre!
 

5. A Petneházy Lovarda után közvetlenül érdemes pihenni egyet és megszemlélni a kilátást a Solymári várból. Belépő 300 ft! Viszont a vár aljában mosdók is találhatók!

6. Ezután a túra eléri a 10-es utat, ahol balra fordulunk majd egy rövid szakaszon a főút melett haladunk.

7. Az első lehetőségnél le is kanyarodunk jobbra, ahol a Háziréti-tónál tehetünk egy kitérőt és abszolválhatjuk a túra második megállóját. A horgásztónál üzemelő büfében felfrisssíthetjük magunkat, mielőtt tovabringázunk Pilisborosjenő irányába.

 

 

Háziréti-tó Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág
Háziréti-tó
Kép forrása: Kakuk András - Mozgásvilág

 

Van még fotó, katt a képre!

 

8. Ez a rész ismét gravel álom, helyenként igazi sóderes, helyenként aszfaltos út. 

9. A borosjenői új bekötőúton gurulunk be a faluba és fordulunk rögtön Üröm felé.

10.Az ürömi bevásárlóközpontnál felszenvedjük magunkat a hegyre, majd az erdőn keresztül legurulunk az Aranyhegyi útra. 

Hirdetés