Cube Nuroad teszt Hír

Cube Nuroad teszt Hír

2019/08/22
Felfedeztük a Budapest környéki murvás (gravel) utakat egy Cube Nuroad nyergében
Hirdetés

A Cube kellően elegánsra vette a figurát a gravel kerékpárjaik terén. Nem csak azért, mert az egyszerű design - többek között egy teljesen fekete - dominál, hanem azért is mert összesen 2 típusuk van. A Nuroad Pro és a Race. Mindkettőnek van egy sárhányóval és csomagtartóval felszerelt változata is. 

Az általunk meghajtott 2018-as full fekete Pro verzió annyira decens, hogy a fényképeken még a márkajelzés sem ismerhető fel. Shimano 105-s szettel, 2x11-es hajtással, 36 mm széles gumikkal érkezett. 

A menettulajdonságait 4 különbözó terepen teszteltük. Elsőre a Bükkbe vittük el magunkkal ahova tökéletes választás volt, hiszen a túra első fele aszfalt, második fel könnyű dózer út volt. Ilyen körülmények között kényelmesen tudtunk repeszteni vele és még nézelődni is volt lehetőségünk a Hór-völgyben. 

Bükki gravel kerékpártúra:

A túra gps trackkel, videóval, teljes leírással itt érhető el: Hór-völgyi karika

A másik 3 túrára Budapest környékén került sor, ahol bőven találkozhattunk technikás, köves szakaszokkal is. Én nagyon élveztem ezt is, de tény, hogy kezdő bringásoknak inkább montit ajánlanék erre a terepre. 

Budapesti gravel túrák

A rázós utakon kifejezetten jól vizsgázott a különlegesen kialakított fékváltókar. A belső felületen kialakított "kapaszkodó"-val nagyon jó volt a kormány tartása, így a fékváltókaron támaszkodva is le tudtam jönni bárhol. A Nuroad irányíthatósága amúgy is kifejezetten jó volt, mind a terepen, mind a kocsik között a budapesti utcákon. 

 

Cube Nuroad Budakeszin akcióban Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Cube Nuroad Budakeszin akcióban
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

Van még kép, kattints!

Elsőre tartottam a meredek, köves lejtőktől, de a kiváló fékhatásnak, az irányíthatóságnak és a kényelmes kormánynak köszönhetően félelmem hamar elszállt és csaknem olyan bátorsággal támadtam a lejtőket, mintha montival tekertem volna. 

Kifejezetten tetszettek a Clement külsők, melyekbe nem ragadt bele a sár, de homokos terepen sem csúszkáltak túlzottan és a nyeregből kiállva, dózer úton sem kapartak. 

Cube Nuroad profil Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Cube Nuroad profil
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

A Gravel bringák, így a Nuroad is, az új mindenes kedvenceink. A pesti rázós utcákra tökéletesek, jól felveszik a rezgéseket, dinamikusan lehet velük haladni. Ezen felül túrázni is kiválóak, akár felszerelt, akár "csak" előkészített változatot veszünk. Tekerési szokásainktól függően pedig akár terepezésre is kiválóak. 

A 178-as magasságomhoz az 56 cm-es, hosszított váz kicsit nagy volt, végig nyújtott karral tudtam csak haladni. A teljes véleményünket az alábbi vidóban részletezzük:

Cube Nuroad Pro teszt

 

Hirdetés