Bükki karika a Hór-völgyön keresztül Túra

Kakuk András
Kakuk András
A Bükki karika a Hór-völgyön keresztül Túra hossza 40 Km. Az útvonal szintemelkedése 700 m, szintideje 3 Óra, Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A 2019-es Bükk Maraton újdonsága az általunk, Mozgásvilág által szponzorált családi túra kör. Az útvonalat a Cube Nuroad gravelbringával teljesítettük, vagyis tökéletesen alkalmas a koskormányos terepezésre.

 

Könnyű kerékpártúra a Bükkben

1. A túra Felsőtárkányból indul a Bükki Nemzeti Park felé. A túra elején aszfaltos úton haladunk felfelé egészen egy Völgyfő erdész házig. Onnan leereszkedünk Bükkzsérc mesebeli falujába, majd egy bal kanyar után hajtunk ki a faluból.

2. A Hór-völgyi Remete étteremnél kell ismét balra kanyarodnunk. 

Utunk onnan a Hór-völgyön keresztül halad, köves, sóderes úton ismét felfele. A túra ezen szakaszán a dúsan benőtt völgy tényleg varázslatos. A fák folyamatosan felénk tornyosulnak és a legnagyobb melegben is hűsítenek.

Panoráma az Odorvárról Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Panoráma az Odorvárról
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

3. Rögtön az étterem után ajánlatos egy pihenőt tartani és felfedezni a Suba-lyukat. A barlang arról híres, hogy őskori maradványokra leltek itt a régészek. 

4. Az utunk folyamán a következő látnivaló az Odorvár, egy közép-kori magyar vár, már ami maradt belőle. Ennek ellenére érdemes felcaplatni a tetjére, mert a Bükk egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. 

 

Hirdetés