Viszlát B’twin – új korszak kezdődik a Decathlonnál

Viszlát B’twin – új korszak kezdődik a Decathlonnál

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/06/24
A francia sportszergyártó az eddigi B\'twin márkanevet felcseréli kategóriánként egy-egy új névre.
Hirdetés

Jó eséllyel kevés olyan kerékpározásban picit is érintett ember van idehaza – legyen szó akár hétvégi bringásról, vagy sportolóról – aki ne ismerné a B’twin nevet, mely a francia sportszergyártó cég saját márkája. Főleg az olcsó kerékpárok szinonimájaként terjedt el, de a francia cég már jó ideje munkálkodik azon, hogy ezen beidegződést és általánosítást megváltoztassa (erről a cégfilozófiáról már írtunk a túra cuccok terén).

Az új irány új nevet, sőt, neveket igényelnek, hogy az eddigi beidegződéseket eltöröljék. Így a B’twin márkanév helyett fokozatosan érkeznek új nevek, és természetesen ezekkel együtt új kerékpárok, melyekkel nagyobb gyártóktól kívánnak vásárlókat elcsábítani. Ennek megfelelően 2019 tavaszától a terepkerékpárok, országúti kerékpárok, gyermekkerékpárok, városi kerékpárok, és trekking kerékpárok külön márkaneveken érkeznek.

 

Felső-kategóriás országúti kerékpárok

A teljesítmény-orientált országúti kerékpárokat 2019 tavaszától Van Rysel néven kínálja a Dechatlon. A név flamand jelentése „Lilleből”, mely arra is utal, hogy a cég áthelyezte a kerékpárok összeszerelését a tervezés helyszínére, a franciaországi Lillebe. Ennek több oka is van, mint például az új modellek számára kiváló tesztelési lehetőséget nyújtó környék: a városhoz közel találjuk például a Paris-Roubaix vagy a Tour de Flanders útvonalakat.

Az átalakulás persze nem hirtelen történik, így az Ultra nevű modell még a korábbi B’twin hasonló nevű vázára épül – csak a festés és a matricázás más, de ez ebben az esetben egyáltalán nem hátrány, hiszen azt a vázat már korábban számos tesztben magasztalták. Ráadásul nagyon jó ár-érték arányban kínálja a gyártó: például a 2019-es modell Shimano Ultegra Di2 váltó szettel, Mavic Cosmic Pro SL karbon kerekekkel 3800 euróért lesz elérhető...

Természetesen a cél a teljesen új paletta létrehozása, melyek az eddigiektől merőben eltérőek, a technológiák nyújtotta lehetőségeket kihasználva egy új formavilágot és minőségi szintet nyújtanak. 

 

8543953-8502389_015.jpg-1_-1xoxar-_resize.jpg Forrás: Decathlon
8543953-8502389_015.jpg-1_-1xoxar-_resize.jpg Forrás: Decathlon
Kép forrása: Decathlon
 

Sokoldalú kényelmes országúti kerékpárok

A hobbista országútisok, városi ingázók, vidéki utakat felfedezni indulók számára készülnek a Triban márkanév alatt kiváló ár-értékarányú kerékpárok.

Azoknak, akik jobban preferálják a kevésbé sportos, inkább kényelmes, kicsit meredekebb üléspozíciós bringázást, érdemes szétnézniük a márka kínálatában. A váz és villa kialakítása révén minden útviszonyon jól használható modellek – mely a hazai utak minősége ismeretében - jó hírrel szolgálnak.

Felszereltségek között megtaláljuk a tárcsafékeket is, de ami egy kiváló mindenes kerékpárnál még fontosabb: csomagtartó szemeket is találunk! A Triban kínálat már 80 ezer forint körül kezdődik, így nem csoda, ha több országban szinte hiánycikk lett egyes modell ebből a modell-családból…

 

Egy zöldebb városért

A bringa kategóriák szétválásából a városi modellek sem maradnak ki, így a jövőben ELOPS néven találjuk meg ezeket. A klasszikus városi kerékpárok mellett idén egy új családdal bővül ez a kategória: a speed-city. A flip-flop agyas singlespeed kerékpároktól, a tárcsafékes-agyváltós modellekig rengeteg változat lesz elérhető.

 

ROCKRIDER_XC_FLUO_JAUNE-8546748-TCI_SCENE-000-Expires-on-29-01-2023_resize.jpg Forrás: Decathlon
ROCKRIDER_XC_FLUO_JAUNE-8546748-TCI_SCENE-000-Expires-on-29-01-2023_resize.jpg Forrás: Decathlon
Kép forrása: Decathlon
 

Egy ismerős név 

A mountain bike-ok kategóriájában ismerősen csenghet a Rockrider név, de most nem modellnévként, hanem egy teljes kategória márkaneveként találkozhatunk vele. A széles stílus-kínálata miatt a palettát 3 csoportra bontották: a sportos kezdők számára készülnek a belépőszintű ST (Sport Trail) jelölésű kerékpárok – egyszerűbb felszereléssel, hiszen feltehetőleg ezen csoportba tartozó bringások csak alkalmanként, hétvégente fognak könnyed tekerésre indulni. A teljesítmény orientált terepkerékpárosok számára készülnek az XC jelölésű modellek, melyek között már megjelennek az össztelós (100-120 mm rugóúttal rendelkező) kerékpárok is. Végül pedig a harmadik csoport az AM (All Mountain), melyben picit agresszívebb felhasználást megcélzó modelleket találunk – a 140 mm rugóúttal rendelkező összteleszkópos változatok mellett ebben a csoportban lesz egy merevfarú bringa is, mely első sorban az angol piacra készül).

27,5 és 29”-os kerékméretek is elérhetők lesznek a Rockrider modellek.  

 

A legkisebbek

B’twin márkanév marad a gyerekeknek. A legkisebbek számára több kerékméret áll majd rendelkezésre, változatlan kínálattal.

Érdekességként megemlítendő, hogy 2020-ig a trekking bringáknak is marad a B\'twin márkanév, majd ezt követően Riverside néven jelennek meg. A Riverside kifejezetten a túrakerékpárosokra fókuszál majd, így rövid kirándulásokat kedvelők és bikepacking szerelmesei is megtalálják az ideális paripát maguknak. 

Felkaptad a fejed és rohantál a Dechatlonba, de nem találtad ezeket a neveket a kínálatában? Mivel az új márkanevek fokozatosan kerülnek bevezetésre, így előfordulhat, hogy egyes országok kínálatában még nem jelenik meg az új márkanevek teljes felhozatala.

Hirdetés