Menü

2015.06.10.     Hozzászólás 0

(x)

Új kerékpáros túraút a Balaton-felvidéken!

Kerékpáros túra-utat újítottak fel a Balaton-felvidéken, amely érdekessége, hogy közvetlenül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz.


Új kerékpárút létesült a Balaton-felvidéken, amely 33 km-en keresztül ámítja a bringás sport hódolóit. Az új túraútvonal csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés további három fontos új létesítményt is kialakított.

A 33 km hosszú Panoráma kerékpárút festői szépségű tájon vezeti a kerékpáros túrázókat, különböző nehézségű terepeken. A túraútvonalak Zánkafürdő, Dörgicse, Balatonakali, Mencshely, Halom-hegyi Kilátó, Balatonhenye, Balatoncsicsó, Monoszló, Szentantalfa, Tagyon és Hegyestű érintésével járja körbe a Balaton-felvidék egy részét. A Panoráma kerékpárút weboldalán több, különböző nehézségű túraútvonal-javaslattal találkozhatnak az érdeklődők.

 

Mencshely_21.jpg

 

A fejlesztés része a mencshelyi Halom-hegyen és környékén kialakított Tűzhányó tanösvény és Kossuth-kilátó felújítása is, amely egyrészt egy különleges, kialudt vulkán földtani, botanikai, zoológiai értékeit mutatja be arra járóknak, valamint a kilátó egyedülálló körpanorámát nyújt a balatoni térségre. (Itt egyébként szabadtéri színpad és nézőtér is helyet kapott, ami kulturális programok otthonául szolgál a jövőben.)

Kerékpáros Központ, szerviz 

A zánkai üdülőközpont területén - az „Új Nemzedék Kerékpáros Élményparkban” - Kerékpáros Központ is létesült, amely többek között szervizzel, elsősegélynyújtással, E-bike töltőállomással és kerékpárkölcsönzővel is szolgálja a túrázók biztonságát és kényelmét. 

 

Olvass többet a témáról: balatoni bringakörút

Ajánló