Tour de Balaton 2015

(x) - Támogatott tartalom
2015/03/04
Bringásokkal nyit a Balaton május elején

Család, barátok, tópart és egy kiadós tekerés. Lehet ennél jobban indítani a kerékpáros szezont? Minden Balaton- és bringamániásnak Balatonföldváron a helye május 2-án, a Nyitott Balaton program legnagyobb kerékpáros rendezvényén, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton túrán. Az eseményen öt túra közül választhatod ki az erőnlétednek megfelelőt.

 

A-legkisebbeknek-is-t-r-zhatnak.jpg
A-legkisebbeknek-is-t-r-zhatnak.jpg

 

Indítsd a tavaszt egy igazi biciklis élménnyel, és legyél te is Tour de Balaton indulója! Megkerülheted az egész tavat, vagy ha az még sok lenne, tekerd körbe csak a nyugati felét vagy a keleti medencét. Mindegy a táv, a lényeg, hogy nyeregbe pattanj! A családot sem kell otthon hagynod, hiszen családi túra és a legkisebbeknek mini túra is lesz aznap. Próbáld ki magad az öt táv valamelyikén:

Balaton_206 (206 km) – teljes kör, az igazi teljesítmény
Balaton_146 (146 km)– nyugati medencét kerülő kihívás
Balaton_86 (86 km) – keleti „félkör”
Balaton_32 (32 km) – ahol együtt tekerhet a család
Balaton_6 (6km) – a legkisebbeknek

 

Mindegyik túra a Balaton legnagyobb és egyik legszebb vitorlás kikötőjéből, Balatonföldvárról indul, és ide is érkezik vissza. A Balaton_206 és Balaton_146 túra Tihanyig azonos útvonalon halad, majd a 146 kilométeres táv indulói Tihanynál átkompoznak, és Szántódtól teszik meg az utolsó néhány kilométert a célig. A Balaton_86-on indulók is kompoznak majd, de ők Szántódtól, majd a Tihanyba érkezés után egy hatalmas jobb kanyarral kerülik meg a Balaton keleti medencéjét. Azoknak ideális, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával.

 

Komp-lm-ny.jpg
Komp-lm-ny.jpg

 

A kisebb, 32 kilométeres, kifejezetten családi túra azoknak ideális, akik gyerekekkel szeretnének nekivágni egy kellemes, Balaton-parti bringatúrának. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi program az egész családnak. Félúton egy hosszabb pihenő, frissítő és meglepetés lovas programok várják a kicsiket és nagyokat. A legrövidebb Balaton_6 túra pedig a mini bringások számára remek időtöltés, rájuk szabott tempóval, Balatonföldvár belterületén.

 

A távokon több helyen, frissítőpontokon töltheted fel magad energiával, a biztonságról pedig túravezetők, útvonal-biztosító motorosok és polgárőrök gondoskodnak majd. Emellett mentő és szerviz autó is kíséri a túrázókat, így minden segítség adott, hogy elérd a kitűzött célt, és teljesítsd a megcélzott távot.

A Tour de Balaton szervezőcsapata az egész hosszúhétvégén, és a túrák során is őrzött kerékpártárolóval és bringakölcsönzési lehetőséggel várja a túrázni vágyókat. Ezen a hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a XVI. Balaton Boat Vízisport-és Szabadidő kiállítás is látogatható a kikötőben, így Balatonföldvár május 1-3. között az aktív turizmus központjává válik.

 

Az-eg-sz-csal-dnak.jpg
Az-eg-sz-csal-dnak.jpg

 

További információ és nevezés:
www.facebook.com/TourdeBalaton.hu
www.bringamania.hu