Thule Vital 8 kerékpáros hátizsák teszt Hír

Thule Vital 8 kerékpáros hátizsák teszt Hír

Kakuk András
Kakuk András
2018/06/29
Legyen kicsi, de elég nagy is és tudjon sokat. Megoldható?
Hirdetés

Kerékpáros zsákoknál az utóbbi időben inkább a kisebbek mellett tettem le a voksom - ha nem kell fényképezőgépet cipelni, akkor a minimalista hozzáállásra esküszöm. Persze így is kell elegendő folyadék, hely a szerszámoknak és a pótalkatrészeknek. Jó, de akkor ezt, így hogy?

 

Elemében a vital Forrás: Mozgásvilág
Elemében a vital
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Bemutatkozik a max. 8 literes űrtartalmú Thule Vital kerékpáros hátizsák

A Thule eddig nem adott tasakot a hátizsákjaihoz, a Vital 8-ban viszont egy Hydropak által gyártott, 2,5 literes tartály lapul, ami két kiemelkedő tulajdonsággal is bír:

• A folyadék egyenletes eloszlását egy a tasak középére hosszanti irányban hegesztett fal biztosítja, . Ennek hiányában az alján összegyűlő folyadék miatt a tartály jobban kiöblösödne. Viszont ha egyenletesen oszlik el a folyadék, akkor a zsák is jobban pakolható, és a súlyelosztása is jobb. Ugyanakkor tisztítani is nehezebb, mert a kezed nem ér el a végébe.

• Az ivócső végét mágneses borítás rögzíti. Láttunk már hasonlót más gyártóknál is, de általában a kisebb, gombelemszerű megoldások az elterjedtek. A Thule Vital ivócsövén egy kb. 20 cm-es huzat van, ami hosszanti irányban mágnest tartalmaz, így nagyobb felületen tapad a hátizsák hevederéhez. Tekerés közben könnyíti a kezelést és nagyobb biztonságot ad. Ivás után egyszerűen eldobjuk a csövet, ami visszatapad a helyére (az esetek túlnyomó többségében - a Szerk.).

 

 

Pakolhatóság

Pakolhatóság szempontjából jól vizsgázik a Thule Vital 8. Zsebekből nincs hiány: van cipzárral zárható az értékeknek, külön tartó a pumpának, egy plüss anyaggal bélelt, nagyméretű média zseb, amiben akár egy phablet is elfér. Sőt, még a sisaktartón is elhelyeztek egy extra cipzározható zsebet. Hogy ez pontosan mire jó, azt nem tudom, de van.
A hátizsák külsejére további füleket varrtak, a középső például a lámpa felcsiptetésére használható, az oldalsók pedig bármire.

 

Felszereléstartó háló

A felszereléstartó háló már-már kihagyhatatlan a mai kerékpáros zsákokból, itt is van ilyen. A háló mérete, rugalmassága tökéletesa kabátok vagy egyéb, ruhadarabok felfogatásához. Sisakot viszont csak óvatosan pakolt zsák mellett sikerült vele rögzíteni. Az alaposan pakolt hátizsák esetén már nem elég nagy/rugalmas a sisaktartó háló.

 

Mi fér bele?

Amikor a 2 és fél literes víztartályt teletöltöttem, a zsákba passzentra belefért még egy felső, egy esőkabát, egy pót-belső, kis pumpa, kerékpáros miniszerszám és kisebb erőfeszítés árán a tetejére a sisakom.

 

Ez mind (majdnem) Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Ez mind (majdnem)
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

 

Szellőzés

A szellőzés tárgyalásánál 2 részre kell tagolnunk a zsákot. A csipőheveder nagy zsebeinek a belső felülete olyan könnyű és lukacsos, hogy oda pl. telefont nem is tennék, mert ha valaki nagyon izzadós, akkor a telkó telibe kapja a párát.
A hátrész tervezése is tetszik. A hát teljes felülete kapott egy szivacs merevítőt, ami akár még egy amatőr hát/gerincvédőnek is elmehet, bár a gyártó semmit ilyet nem jelez. Ezt a védőt kellően kilyuggatták, és hálóval borították. A táska telítettsége, -mint mindig- befolyásolja a szellőzést, , de így is maximálisan elégedett voltam vele.

 

Rögzítés

A kerékpáros hátizsák csipőhevederbe kétoldalt elasztikus anyaggal borított, felül nyitott zsebet raktak. Paráztam is tőle egy kicsit, hogy menet közben ki ne essen semmi, ezért értékeket nem oda helyeztem. Előzetes félelmen nem igazolódott be. A heveder szorosan tart, a zseb tartalmát a testünkhöz szorítja, így onnan nem esik ki semmi. Ezért viszont a zsebbe ki-, és bepakolni bringázás közben nem olyan egyszerű, ha szorosra van húzva a heveder. A kereszthevederek a mellkason és alul a csípőnél/hasnál is vékonyak, kevésbé párnázottak, de kényelmesek és jól állíthatók. A zsák jól feküdt a hátamra és lendületes lefeléken sem mozgott.

 

Önsúly

0,55 Kg!! Ehhez nem kell sokat hozzáfűzni.

 

Hirdetés