Téged is hív a Gerecse Maraton

MountainBike Challenge 2012
2012/07/18
A programban szerepel gyerek- és családi verseny, a z idősebb gyerekek és a felnőttek viszont már két hosszabb táv közül választhatnak.
HirdetésJúlius derekára a hatodik eseményéhez érkezett a TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat, amely szombaton az első alkalommal megrendezésre kerülő Gerecse Maraton nal folytatódik.

 

Gyenesdiás, Szentendre, Várgesztes, Vértesboglár, Erdőbénye: igazán szép helyeken fordult meg idáig a Challenge mezőnye. A soron következő helyszín viszont még érdekesebb lehet a mountain bike kedvelői számára, hiszen a Gerecse hegység ez idáig ismeretlen területére vezeti el a bringásokat, ugyanis ezen a területen korábban nem rendeztek maraton versenyt.

 

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub a sorozat keretein belül már szervezett egy viadalt, mégpedig a Vértes Maratont, ahol több mint 300-an álltak rajthoz. A szervezők a sikeren felbuzdulva hívták életre és rendezik meg július 21-én a Gerecse Maratont. 

 

A verseny központja a Komárom-Esztergom megyei Tarján község mellett található Német Nemzetiségi Tábor lesz, amely könnyedén megközelíthető Tatabánya felől, ahonnan az Óváros irányából Esztergom felé haladva, mintegy öt kilométerre találjuk a helyszínt.

 

A programban szerepel gyerek- és családi verseny, ami minden lurkó számára leküzdhető akadályokat tartogat, ennek távja 10 kilométer. Az idősebb gyerekek és a felnőttek viszont már két hosszabb táv közül választhatnak. A középtáv egy 26 kilométeres körből áll, ami murvás és erdei részeket is tartalmaz, ez bárki számára teljesíthető. A hosszabbik táv a felkészültebb bringásokat szólítja meg: komoly szintkülönbséggel és élvezetes lejtőkkel kecsegtet, ennek távja 63 kilométer. De hogy a legkisebbek se maradjanak program nélkül, a tábor területén kijelölt pályán ovis verseny is megrendezésre kerül.

 

A sorozat egyéb állomásaihoz hasonlóan, ezúttal is gazdára talál egy tetszőleges TakarékPont számla, egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával, amely a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek jár, és ne felejtsük a pénzdíjakat sem, amelyért a legjobbak küzdhetnek. Ahogy a TKTK versenyein megszokhattuk, ismét lesz gulyás, torta és sütemények minden mennyiségben, amellyel a maratont követően vendégelik meg a résztvevőket.

 

Még mindig nem késő bekapcsolódni a „versenygyűjtésbe” sem, ugyanis a TakarékPont és MyActionCam jóvoltából a legtöbb Mountainbike Challenge eseményen rajthoz álló versenyzők értékes díjazásban részesülnek.

Előnevezésre egészen péntek estig van lehetőség. Elég csak a nevezési szándékot leadni a hegyibringa.hu oldalán található nevezési felületen, a részvételi díjat a helyszínen is fizethetik az indulni vágyók. Persze a szervezők a verseny napján helyszíni nevezésre is biztosítanak lehetőséget, amelyre 8:30 és 10:00 óra között lesz mód.

További információk a oldalon, a közösség pedig a www.facebook.com/gerecsemaraton címen található.
Hirdetés