A revans és a királydinnye

Kimura - Mozgásvilág.hu
2012/08/15
A helyszínen sok embernek meggyűlt a baja a királydinnyékkel, rengetegen eldefekteltek, de jövőre ingyen indulhatnak...
Hirdetés 

Szombaton került ismét megrendezésre az Underworld Kupa a MTB Challange egyik fordulójaként. A bringásoknak a kőbányai pincerendszer egy részében, és a Merkapt sporttelepén kellett helyt állnia. A lebonyolítás nagyon feszes volt, éppen hogy beérkezett egy kategória, nem sokkal később már indították is a másikat, így nem unatkoztak a népek. Az eredményhirdetések is egyből a futamok után voltak megtartva, így nem kellett senkinek még órákat várnia, hogy megkaphassa a jól megérdemelt nyereményét. Igazi izgalmat a tavalyi győztes Szalay Péter,és Búr Zsolti csatája hozott, idén utóbbi állhatott elit kategóriában az élre.  

  

A helyszínen sok embernek meggyűlt a baja a királydinnyékkel, rengetegen eldefekteltek. A szervezők megígérték, akik emiatt nem tudtak elindulni, vagy elegendő kört megtenni, jövőre ingyen nevezéssel állhatnak rajthoz. Remek szervezés, és jó hangulat volt egész nap, öröm ilyen eseményre ellátogatni.  

   

Szombaton reggel 9 órakor nyíltak meg a kőbányai Merkapt Sporttelep alatt található nyirkos és hűvös alagútrendszer kapui, hogy a junior férfiak és a női mezőny rajtjával kezdetét vegye az alvilági versengés. A futam legelején kiderült, hogy a végső sorrendet a sors fogja meghatározni, ugyanis az esélyesek sorra estek ki defekt miatt, amit a sportközpont parkolója mellett lenyírt királydinnye tövise okozott. A juniorok között végül Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) diadalmaskodott, míg a nők versenyét Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely) nyerte.

  

A második futamban, ahol az elit versenyzők álltak rajthoz, nagy csatára lehetett számítani, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ismét a rajtvonalon foglalt helyet Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Szalay Péter (Haibike X2S Team) is, akik egy évvel ezelőtt emlékezetes meccset vívtak, amit akkor Szalay nyert meg. Idén azonban máshogy alakult a forgatókönyv, ugyanis Búr Zsolt a rajt után az élre állt, majd a pálya adottságait kihasználva, taktikus versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Szalay Péter, míg a harmadikon a szintén Bringabandás Fenyvesi Péter végzett.

    

Délután a hobby futamokra került sor, amelyekben összesen 160-an álltak rajthoz, és bár a reggelihez képest csökkent a defektek száma, így is sokak versenyét áthúzta az alattomos átoktövis. Az első futamot Kuti Péter (deviant MTB) körelőnnyel nyerte, a másodikban Osgyáni Tamás diadalmaskodott, a masterek között pedig Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE), szintén körelőnnyel végzett az élen.

   

A szervezők közleménye szerint, azoknak, akik királydinnye tövis okozta defekt miatt nem tudtak elindulni vagy a futamukban kevesebb, mint 5 kört tudtak csak megtenni, a jövő évi Underworld Kupára ingyenes részvételt biztosítanak. 

 

Eredmények:

Junior:

1.       Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE)

2.       Lerner Csaba     

3.       Hardi Krisztián  (HegyiBringa)

 

Nők:

1.       Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely)

2.       Szekeres Viktória (KTM Gödöllő)

3.       Chovanyecz Emese (Hotel Yachtclub KSE)

 

Elit:

1.       Búr Zsolt (Bringabanda SC)

2.       Szalay Péter (Haibike X2S Team)

3.       Fenyvesi Péter (Bringabanda SC)

 

Hobby 1.:

1.       Kuti Péter (deviant MTB

2.       Bálint András (Serrenők

3.       Pintér Balázs (Tatanka Racing Team)

 

Hobby 2.:

1.       Osgyáni Tamás                 

2.       Tóth András (HegyiBringa)

3.       Pálmai Zsolt (Market Cycling Team)

 

Mater:

1.       Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)

2.       Borbély József Attila (Sólyom Team)

3.       Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE)
Hirdetés