Lépj be az alvilági mozgalomba!

Underworld Kupa 2012
2012/08/08
Még gyalogosan is nehézkes a bejutás, nem hogy két keréken egy verseny keretei között
Hirdetés

 

Nagy valószínűséggel a hazai bringás szezon legkülönlegesebb versenye kerül megrendezésre augusztus 11-én, Budapesten a kőbányai pincerendszerben, ahova még gyalogosan, látogatóként is nehézkes a bejutás, nem hogy két keréken egy verseny keretei között.

 

A MOFÉM Underworld Kupa immáron harmadik alkalommal várja azokat a mountain bike-osokat, akik valami igazán szokatlan élményre vágynak. A verseny helyszínéül a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpont szolgál, amely alatt található a közel 30 km hosszúságú kőbányai alagútrendszer egy része, ami a 180 ével ezelőtt bányatevékenység után maradt hátra.

 

A föld alatti verseny során 5 különböző futamban - ahol profik és amatőrök, idősebbek és fiatalok külön-külön versenyeznek –, futamonként 70 induló állhat rajhoz, így összesen maximum 350 induló vehet részt a viadalon. Mivel az indulók száma limitál, csak előnevezés van a versenyre, azaz a helyszínen nincs lehetőség a jelentkezésre. 

 

A MOFÉM Underworld Kupa a TakarékPont Mountainbike Challenge hegyikerékpáros versenysorozat 7. állomása, amelyen a névadó főtámogató jóvoltából a leggyorsabb 14-18 év közötti versenyző egy tetszőleges TakarékPont számlával - egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával -, gazdagodik. Természetesen, a többi induló sem távozik üres kézzel, hiszen a rajtcsomag ezúttal is egy egyedi kivitelű Underworld Kupás MOOSE bringás zoknit, és HIGH5 Energy Gel-t is rejt.

 

„Ha a pálya nyomvonala nem is jelent komoly kihívást, a pincében uralkodó viszonyok, a jelentős pára és a kintinél 15 fokkal hűvösebb levegő, valamint a nappali fényből a bányajáratok félhomályába való beszáguldás biztos, hogy semmihez nem hasonlítható élménnyel fog szolgálni az indulók számára – mondta Fülöp Miklós főszervező. 

 

A rajtközpontban ingyenes MOTOREX szerviz is a résztvevők rendelkezésére áll majd, illetve egy olimpiai sátorban a londoni eseményeket is nyomon követhetjük, amelynek kiemelt eseménye lesz Benkó Barbara szereplése a női hegyibringások küzdelmeiben, amelyre fél kettőtől kerül sor, így az Underworld Kupán együtt szurkolhatunk majd hazánk kiválóságának is.

 

Nevezésre augusztus 8-ig van lehetőség a hegyibringa.hu oldalon található nevezési felületen. 

További információk a verseny honlapján a www.underworldkupa.hu címen találhatók.

 
Hirdetés