Szombaton Vértes Maraton! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/05/09
A rövidebb táv, mindenki számára teljesíthető „akadályokat” tartogat, ám a hosszútáv a sokat tapasztalt maraton-menőknek is okoz majd meglepetéseket.
Hirdetés

 

Három hétvége alatt már a harmadik eseményéhez érkezik a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat, Gyenesdiás és Szentendre után ezúttal Várgesztesen mérhetik össze a bringások az erejüket.

A tavalyi évben életre hívott maraton folytatásaként, a szervezők még nagyobb lelkesedéssel készülnek az idei versenyre , akiknek a célja, hogy minél több túrázót, sportbarátot, versenyzőt csábítsanak a Vértes hegységébe, hogy a résztvevők megismerhessék az ország e gyönyörű „szegletét”. A várgesztesi Villaparknak köszönhetően, kiváló infrastruktúrával, jól felszerelt apartmanokkal várják a bringásokat, akik akár egy hosszú hétvégét is eltölthetnek a versenyközpontban.

A verseny főrendezőjének, Rónai Ferencnek a pálya megtervezésében és kijelölésében idén is a Bringabanda SC két élversenyzője, Baros Bálint és Búr Zsolt segít. A rövidebb táv, ami egyben a hosszú táv első köre is, mindenki számára teljesíthető „akadályokat” tartogat, ám a vértes jellegzetes helyein kanyargó útvonal, a sokat tapasztalt maraton-menőknek is okoz majd meglepetéseket.

 

A versenyközpont egyszerűen megközelíthető az M1-es autópályáról, vagy az 1-es számú főútról, ahonnan Tatabánya Újvárosnál kell Oroszlány irányába fordulni, elérve Környét, a falu szélén Várgesztest már táblák jelzik. Székesfehérvár irányából érkezve szintén táblák jelzik a helyes irányt.

Az érdeklődésre való tekintettel az előnevezési időszakot a szervezők meghosszabbították, így gyakorlatilag a verseny rajtjáig bárki nevezhet az Odin rendszerben (www.odinsport.eu), a helyszínen csak a nevezési díjat kell majd rendezni.

A Vértes Maraton ezúttal is értékes díjakért zajlik, emellett minden célba érkezőt gulyással és cukrászsüteményekkel várnak. A frissítésről a Nutrixxion gondoskodik, valamint további lehetőségként (rajtszám ellenében) minden induló számára rendelkezésre áll a Villapark élményfürdője, így a fürdőruhát se hagyja otthon senki.

 

Természetesen folytatódik a „versenygyűjtés” is, ugyanis a TakarékPont és MyActionCam jóvoltából a legtöbb Mountainbike Challenge eseményen rajthoz álló versenyzők értékes díjazásban részesülnek. Emellett a sorozat minden eseményen, így a Vértes Maraton is jár a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek egy tetszőleges TakarékPont számla, egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával (www.takarekpont.hu).

További információ a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub honlapján () és a rendezvény Facebook csoportjában ( www.facebook.com/vertesmaraton ) található.

 
Hirdetés