Szurkoljunk Barbinak a szabadkártyáért! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2012/06/04
Barbi a kvalifikációs sorozat valamennyi futamát magabiztosan megnyerve vívta ki magának az indulási jogot! 

 

Az már május elején a Graz-i világkupa futamot követően eldőlt, hogy Barbi képviselheti hazánkat az idei Londoni Olimpián, amennyiben a magyar csapat megszerzi a kvótát.

Barbi a kvalifikációs sorozat valamennyi futamát magabiztosan megnyerve vívta ki magának az indulási jogot! 

 

Egy kis részlet Barbi naplójából a mindent eldöntő Graz-i futamot követően: „Vége a magyar Olimpiai válogatóknak. Bár számomra sok izgalmat nem tartogatott ez a verseny, hisz az már Romániában, a második fordulón kiderült, hogy csak abban az esetben nem én utazok Londonba, ha itt nem állok rajthoz, de hát ugye ez a lehetőség fel sem merült! És nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedjük magunknak, hogy félvállról veszünk pontszerző versenyeket, mert egyáltalán nem biztos az a kvóta és én sem vagyok az a típusú versenyző, aki a minimumra megy, tehát itt is szerettem volna hozni a legjobb magyar pozíciót, ami sikerült is, így 100%-os teljesítménnyel megnyertem mind a 3 válogató versenyt. Ezzel már biztosság vált, hogy én képviselhetem a hazámat a Játékokon, amennyiben megvan a kvótánk."

 

Az UCI szerda esti döntésének értelmében a magyar csapat éppen lecsúszott a indulási jogról, de esetleg még szabadkártyával, vagy ha a résztvevő országok nem indítanak az elnyert kvótának megfelelő számú versenyzőt, úgy minden valószínűség szerint Barbi lehet a "beugró" mely, Olimpiai indulást jelentene számára!

 

Az Olimpiai indulási lehetőség jegyében, a DigiSport Hello Bajnok című műsorában is láthattátuk Barbit. A videó megtekintése itt.

 

Barbi az Olimpián is Continental gumikat fog használni, s íme a válasz Barbi tollából, miért bízik meg, miért szereti ennyire az általa is használt Conti modelleket:

„- Sokféle külsőt próbáltam már, de biztosan állíthatom, hogy minőség, tapadás és megbízhatóság szempontjából a Continental az abszolút number 1, legyen az MTB , országút , vagy cyclocross ! 

- Árkategóriáját magasan vezeti, sokkal tartósabb, mint bármelyik vetélytársa és ugyan arra a mintázatra széles a paletta, az egyszerű hétköznapitól a profi Black Chili ultrakönnyű technológiáig! 

- Szinte mindig Race King 2.2 -őt használok; nagyon esős, sáros körülmények között az X-King a megfelelő választás, sosem csalódtam még benne! 

- Országúton a Grand Prix Supersonic minden időben a legjobb választás! Országúton és cyclocrosson is kiválóak a tubular külsők, megoldható a könnyű karbon kerekek ragasztása is!"

 

Barbi és Continental köpenyek akcióban: