Szárnyakat adnak a bringáknak: a Pegasus márka elérhető Magyarországon is

Szárnyakat adnak a bringáknak: a Pegasus márka elérhető Magyarországon is

Annyira Más Bringabolt - Támogatott tartalom
2021/04/15
Idehaza talán nagyon keveseknek ismerős a Pegasus kerékpármárka neve, holott több mint 30 éve foglalkoznak kerékpárok gyártásával, a „kiváló minőséget, korrekt áron” mottóval vezérelve.

A Pegasus kerékpármárka

Ez valami más

Ha szétnézünk a német gyártó több ezerre tehető modell-kínálatában, hamar rájövünk, miért is választja egy kerékpár márka a görög mitológia szárnyas lovát névadójának. Egyrészt, mert bizony egy szempontból mindenképp kiemelkedik a többi gyártó közül, ami a

kifejezetten a könnyed, kényelmes suhanós bringázásra alkalmas trekking és a városi modellekre való specializálódás!
Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-10
Városi életre tervezve
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-10
Forrás: Pegasus-bikes.com

Bár csak két kategóriára fókuszálnak, a kínálatuk ettől még igencsak széles. Találunk a hagyományos lánc-, valamint a strapabíró agyváltós modellek mellett elektronikus-, vagy épp automata váltóval szerelt kerékpárt is... Van blokkolásgátlóval (ABS) vagy épp klasszikus tárcsafékkel szerelt változat... Választhatunk alumínium-, vagy akár karbon-vázas bringát is... Az e-bike változatok között pedig megtalálhatók a Bosch, vagy épp a Shimano Steps, a Suntour és még visszatöltésre is képes Alber hajtásai is.

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-4
Elektromos kerékpárok hatalmas kínálatban
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-4
Forrás: Pegasus-bikes.com

Alaptartozék az extra

Másrészt a Pegasus tervezői számára kiemelten fontos a kerékpárok felszereltségének összeállításánál a magas komfort és élvezet biztosítása – miközben szemrevaló és stílusos megjelenésűek is ! Így ezen utóbbinak köszönhetően a sárvédőkön, és lámpákon felül széria tartozék még minden Pegasus kerékpáron a i-Rack csomagtartó (a táskák nem tartozékai a kerékpároknak), és a MonkeyLink mágneses kulacstartó is. Utóbbihoz ugyan nem jár a bringa árában a kulacs, de párezer forintért megvásárolható hozzá, illetve, ha a klasszikus kulacstartót szeretnénk használni, könnyedén kicserélhető.

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-6
Elektromos trekking kerékpár terepfüggetlen kirándulásokhoz
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-6
Forrás: Pegasus-bikes.com

Különlegességekből sincs hiány

Harmadrészt a kínálatban találunk olyan különleges modelleket is, melyeket a legtöbb egyéb márkánál nem. A 16 féle modellcsaládon belül például a Strong elnevezésű családot, mely modellek nevüket azért kapták, mivel extra nagy tömeggel terhelhetőek! Ezen Pegasus kerékpárok egyedülálló módon akár 150-160 kilogramm tömegű bringás által is biztonságosan használhatók –  míg az átlag e-bike kerékpárok túlnyomó részt csak 100-110 kilogramm közötti bringásra vannak tervezve. Ennek a családnak tagja például a Strong EVO 10 Lite elektromos kerékpár, mely a Bosch motorok legerősebbikét, a Performance Line CX 85 Nm nyomatékú kivitelét kapta – 400, 500 vagy 625 Wh teljesítményű akkumulátorral párosítva. Az akksi természetesen kecsesen a váz alsó csövébe lett integrálva ennél a modellnél is. És ha már testesebb riderekhez lett tervezve, a várhatóan nagyobb tömeg megállítására egy a célnak megfelelő féket kapott: négy dugattyús Shimano tárcsafékek felelnek a lassításért.

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-11
Pegasus Strong EVO 10 Lite - a kiemelkedően nagy teherbírású modell
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-11
Forrás: Pegasus-bikes.com

A Pegasus kínálatának további különlegessége, az e-bikeok SUV változatának tekinthető Savino modellcsalád. Ezek a kerékpárok ötvözik a mountain bikeok sportosságát, a trekking kivitelek kényelmével. Ennek jegyei a pedelecen is jól láthatók: ballonosabb, azaz 28×2,4” méretű gumi, nagyobb, immáron 100 mm rugóúttal rendelkező levegős teleszkópvilla, sportosabb geometria illetve dropper post, azaz kormányról állítható magasságú nyeregcső (ráadásul a Limotec nyeregcső egyszerre lengéscsillapító funkcióval is rendelkezik)! Természetesen ez a modell is a Bosch legerősebb motorját, a Performance Line CX, 85 NM nyomatékú változatát kapta, és ebből is választhatunk 400, 500 vagy épp 625 Wh teljesítményű akkumulátorral szereltet.

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-12
Pegasus Savino EVO 10 (többféle kialakításban kapható) - akik a SUV-ra vágynak
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-12
Forrás: Pegasus-bikes.com

A különleges modellek közé sorolható még a Pegasus Enovo család is, melybe olyan modellek találhatók, melyek legfőbb tulajdonsága a karbon váz és az ügyesen válogatott alkatrészek összességéből eredő alacsony, akár 20 kilogramm alatti össztömeg, ami rendkívüli egy ebike esetében! Így például érdemes pillantást vetnünk az Enovo EVO 10 pedelec modell tömeg adatára, mely mindösszesen csak 19,9 kilogrammot mutat! Ami a felszereltségét illeti, bár a tömegük alacsony, de a minőségük nem - nyomatékos Bosch Performance Line CX motorhoz elegánsan a váz alsócsövébe rejtett 400, 500 vagy épp 625 Wh teljesítményű akkumulátor jár, a váltásért Shimano XT váltó felel, a lassítást Shimano hidraulikus tárcsafékek segítik, a kényelmünket egy levegős Suntour teleszkópvilla növeli.

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-13
Pegasus Enovo EVO 10 (többféle kialakításban elérhető) - az ultrakönnyű, karbonvázas modell
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-13
Forrás: Pegasus-bikes.com

Pegasus elektromos kerékpárok

A prémium szint

Az aluvázas, klasszikusabb modellkínálat teteje a Premio család, melyben a márka legigényesebb, prémium felszereltségű kerékpárjait találjuk kb 600 féle változatban. Nehéz ezek közül egyet kiemelni, de talán a Premio EVO 10 Lite elektromos kerékpárt érdemes. Ebben is Bosch Performance Line CX motor dolgozik, ami 85 Nm nyomatékot biztosít számunkra. Természetesen ez a modell is a váz alsó csövébe integrált akkumulátorral szerelt (választható 400, 500 vagy 625 Wh teljesítményű akkumulátorral) , így az igényünkhöz legmegfelelőbbel gurulhatunk ki a boltból. A komfortunkat levegős teleszkópos villa növeli, de ugyancsak a kényelmünket szolgálja például az állítható dőlésszögű kormányszár, vagy épp a Shimano hidraulikus tárcsafékek is!

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-14
Pegasus Premio EVO 10 Lite (többféle kivitelben választható) - mindenből a legjobb
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-14
Forrás: Pegasus-bikes.com

A középút

A Pegasus Evo modellek tervezésénél a kényelem és igényes megjelenés mellett, elsődleges feladat volt az egyszerűbb alkatrészek alkalmazása mellett, a kifejezetten jó árhoz mérten magasabb minőségű hajtás alkalmazása. Ezen modellek motorja is a 85 Nm nyomatékű 4. generációs Bosch Performance Line CX változat, opcionálisan 400, 500 vagy 625 Wh teljesítményű akkumulátorral – persze a vázba rejtve. Ezen család tagja az is, mely 9 sebességes Shimano láncváltóval, Tektro hidraulikus tárcsafékekkel, Suntour rugós teleszkópvillával szerelt. 

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-15
Pegasus EVO CX (többféle kialakításban elérhető) - magas minőségű hajtás, kedvezőbb kivitelben
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-15
Forrás: Pegasus-bikes.com

A Pegasus féle minimum

Bár a Pegasus kerékpárok között a Solero modellek a kínálatuk alsó árkategóriájába sorolhatók, továbbra is kiváló ár-érték arányú kerékpárokat kapunk, melyeket a Bosch Performance Line motorok kisebb nyomatékú (65 Nm) változatával és kétféle, 400 vagy 500 Wh teljesítményű akkumulátor opcióval is választhatunk a közel 600 féle kivitel között! Közülük például a Solero E9 Lite változatot érdemes megismerni. Külső akkumulátora a kerékpár dizájnjával megegyező színezést kapott. A váltásért egy 9 sebességes Shimano váltó felel, a fékezést a Tektro gyártó hidraulikus tárcsafékei szolgáltatják, míg a kezünk kényelméért egy 63 mm rugóúttal rendelkező rugós Suntour teleszkópvilla csillapítja a talaj egyenetlenségeit. Természetesen női (ejtett felsőcsöves) és férfi vázas kialakítással is elérhető!

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-16
Pegasus Solero E9 Lite (különböző kialakításokban választható) - kiváló ár/érték arányú modell
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-16
Forrás: Pegasus-bikes.com

Keresd itt

A Pegasus elektromos kerékpárok széles kínálatát idehaza az Annyira Más Bringabolt üzleteiben és webshopjában találjuk meg.

Annyira Más Bringabolt elektromos kerékpár kínálata

Szárnyakat adnak a bringánknak  a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-5
Különleges, összecsukható elektromos kerékpárok
Szárnyakat adnak a bringánknak a Pegasus márka elérhető Magyarországon is-5
Forrás: Pegasus-bikes.com