SuperCross Sorozat: irány Ózd! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/11/10
A kazincbarcikai nyitány után az előttünk álló szombaton Ózdon folytatódik az I. SuperCross Sorozat.
Hirdetés
A kezdeti bő nyolcvanfős indulói létszám bizakodásra ad okot a sorozat szervezőinek, akik a mostani futamra is hasonló nagyságú, vagy ennél még nagyobb mezőnyt várnak borsodba.
Az Ózd Kupa pályáját a Városi Stadion környékén jelölte ki a rendező Ózdi Kerékpáros Egyesület , melyet gyalogosan a Bolyki főút felőli bejáraton lehet megközelíteni, míg a stadion területén parkolni szándékozók a Brassói út felől közelítsenek majd. A verseny pályáját több krosszos látogatása után véglegesítették az elmúlt hétvégén, így a több visszafordítóval is tarkított nyomvonal 3 kilométer hosszú lesz. Egy körön belül két lépcsősorral, egy dupla akadállyal és két rövid, meredek emelkedővel találkozhatnak majd az indulók, míg a talajjal kapcsolatban elmondható, hogy aszfaltra, salakra és földutas részekre kell készülni.
 
Panyi János Körmöcbányán (Szlovák Kupa #6) Reitinger Gábort legyőzve a legjobb magyarként végzett a férfiaknál, Ózdon újra összemérhetik erejüket Panyi János Körmöcbányán (Szlovák Kupa #6) Reitinger Gábort legyőzve a legjobb magyarként végzett a férfiaknál, Ózdon újra összemérhetik erejüket
 
A versenyezőket ezúttal a lelkes szülőknek köszönhetően bográcsossal és forró teával vendégelik meg a szervezők, a futamok a teljes sorozatra érvényes egységes kialakítás szerint 11 órától indulnak.  A felnőtt női kategória, valamint a 13 órai rajt abszolút dobogósai összesen 60.000 forint pénzdíjazásban részesülnek. A szervezők felhívják az első futamon részt vett és Ózdon is indulni szándékozó versenyzők figyelmét, hogy a kiosztott rajtszámok a teljes sorozatra érvényesek, így azt hozzák magukkal.
SuperCross
- Az első forduló sikereit elnézve, hasonló indulói létszámot várunk Ózdon is, vagy ha lehet még magasabbat. A felnőtt női kategória futama már biztosan kiélezettebb lesz, mint Barcikán, mivel az előnevezettek között találhatjuk a már új csapatának () színeiben induló Benkó Barbarát. Részünkről a szervezés a célegyenesbe érkezett és már csak az apróbb simítások vannak hátra a versenyig. Remélhetőleg szombatra az időjárás is a kegyeibe fogad bennünket és egy színvonalas, jó hangulatú versenyt tudunk lebonyolítani – mondta Frölich Tamás , az I. SuperCross Sorozat második fordulójának főszervezője.
 
SuperCross
 
Szabályok, kategóriák és minden egyéb információ a sorozat oldalán: ITT . A verseny kiírása a rendező oldalán: .
Hirdetés