Menü

2012.08.13.     Hozzászólás 0

Hirdetés

OttoBock hand bike a Paralimpián

Az Ottobock hand bike-ja ott lesz Londonban is a Paralimpián.


Az Ottobock által forgalmazott Wolturnus hand bike a világ élvonalába tartozik. Fejlesztése arra irányult, hogy a nemzetközi versenyszabályoknak megfelelő, legmodernebb anyagok és technikák felhasználásával készülő, győzelemre termett sporteszköz szülessen meg.

 

 

 

7020 T6 alumínium anyaga a versenykerékpárok felhasználói számára már ismerős lehet, hisz ez a nagyon könnyű és erős anyag felhasználásra kerül a kerékpár sportban is. Ugyanígy a testvér sportból kerültek átvételre a csúcsminőséget képviselő Shimano, Ultegra, Dura Ace váltók és fékek. Minél könnyebb egy ilyen eszköz, annál kisebb energia befektetésével lehet hajtani, és kiélezett versenyhelyzetben minden gramm számít. Ezért csökkentették végletekig az eszköz tömegét, ami versenyre kész állapotban pontosan 12,5 kg.

 

 

 

A megfelelő erőátvitel biztosításához stabil ülés egységet, és nagyon erős alvázat kapott a termék. Természetesen az egyéni igényeknek, testméreteknek megfelelően egyedi méretvételezés alapján, személyre szabottan, és a kiemelkedő minőség érdekében kézzel készítenek a gyárban minden egyes darabot. Mivel a termék méretei egyediek, külön hangsúlyt fektet a gyártó az egyes darabok aerodinamikai tulajdonságainak optimalizálására. Minimálisra kell csökkenteni ugyanis a légellenállást, mégpedig úgy, hogy a hand bike stabilitása megmaradjon. Ennek érdekében az alváz torpedó alakot kapott, és ennek belsejébe süllyesztették a fektetett ülésegységet. Így egy optimális súlyelosztást értek el, ami  az egyenesekben a légellenállást minimálisan tartja, de emellett jó kanyarstabilitást is ad. Félelmetesen gyors, amit az eddig nemzetközi versenyeken megszerzett számos első hely, és dobogós helyezés is bizonyít. Az Ottobock hand bike-ja ott lesz Londonban a Paralimpián, többek között Svetlana Moshkovich versenyző alatt is. Bízunk a sikerben, szorítunk a versenyzőinknek!

 

 

Olvass többet a témáról: Otto Bock

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.