Okos kerékpárlakat

Okos kerékpárlakat

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/02/02
Amellett, hogy okostelefonoddal nyithatod, a macerálásról is értesít az okoslakat.
Hirdetés

Skylock Forrás: indiegogo
Skylock
Kép forrása: indiegogo

 

Az alábbi youtube videó első 10 másodperce elég ahhoz, hogy kiderüljön mi is a nagy okosság a Skylock kerékpárlakatban.

Egy U-lakat, beépített napelemekkel, de kulcslyuknak nyoma sincs. Nyitni/zárni egy okostelefonos appal lehet, de csak a lakathoz társított felhasználó férhet hozzá. Persze előfordulhat az is, hogy valakinek kölcsön adnád a bringádat lakatostul, ezért az appban megjelölhetsz társ-felhasználókat, akiknek parancsára szintén engedelmeskedni fog a zárszerkezet.

Ha valaki macerálná a lelakatolt bringádat, a lakat figyelmeztetést küld a telefonodra a nem kívánt mozgatásról. Így még időben a helyszínre siethetsz és szúrós tekinteteddel elveheted a tolvaj kedvét.

A non-plus-ultra pedig az, hogy a Skylock lakat nem csak a kerékpárod, de a Te biztonságodról is gondoskodik. Sajnos a balesetet nem tudja megelőzni, viszont érzékeli, ha eldőltél a bringával és akár a mentőket is riasztja, ha szükséges...

 

 

Az indiegogo startup kampány támogatójaként (pillanatnyi USD-HUF árfolyamon számolva) 44ezer forintért lehetett hozzájutni egy Skylock lakathoz. Üröm, hogy a kalapozás már lejárt és várhatóan egy huszassal drágább lesz a normál fogyasztói ár, viszon öröm, hogy a kívánt 15.000 dollárhoz képest 29.000 USD jött össze, így hamarosan forgalomba kerülhet.

 

Skylock Forrás: indiegogo
Skylock
Kép forrása: indiegogo

Hirdetés