Menü

2013.02.22.     Hozzászólás 4

Mozgásvilág.hu (Yankodesign.com)

A Red Dot díjas kerékpárlakat

Hogyan legyen egyszerű, "hülyebiztos" lakatunk, és még jól kinéző dizájnos bringánk is?


Lee Sang Hwa, Kim Jin Ho & Yeo Min Gu egy Red Dot díjas tervvel rukkoltak elő, hogyan legyen egyszerű, "hülyebiztos" lakatunk, és még jól kinéző dizájnos bringánk is. 

A díjazott találmányuk a "nyereg lakat". Miután leszálltál a kerékpárról, a nyeregcső egy hanyag de elegáns mozdulattal hátrahajtható. A nyereg úgy lett kialakítva, hogy körülölelje a hátsó kereket, majd egy zárral fixálhatjuk is, hogy ne lehessen azt hajtani.

Tényleg ötletes és dizájnos, csak éppen arra nem jó amire kitalálták, a lopások meggátlásában. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a fék mellé szerelhető régi, aprópénzért megvehető, "jól bevált" kerékbilincs és feltehetően ez az új megoldás nem lesz egy olcsó mulatság.

Mondjuk az igaz, hogy jól néz ki...

 

Nyeregbe integrált kerékpár lakat

 

Nyeregbe integrált kerékpár lakat

Yankodesign.com

Olvass többet a témáról: kerékpár lakat

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • b 2013.02.28.   12:44

  b

  Ez bekem az agyatlan design kategoria!

  Jol nez ki, de egyreszt semmit nem er, masreszt speci vazat/bringat igenyel. Itt kemenyen hozza kell nyulni a vaz geometriahoz es abban is ketelyim vannak, hogy ez a megoldas kivitelezheto e ugy, hogy pl az ules egyaltalan megfelelo merevseggel csatlakozzon a vazhoz mikor eredeti funkciojara hasznaljuk.

  Sok huho semmiert tipikus este!

  válasz erre...

 • fodz 2013.02.28.   10:07

  fodz

  Ez egy marhaság... nem lakat, hanem egy önlakatoló bicikli. A lakat része önmagában nem funkcionál, csak ezzel a biciklivel, ráadásul csak ebben a "méretezésban".

  De mi van, ha valakinek másfajta gumija van: mondjuk monti? Vagy alacsonyabb a nyeregmagassága? Nem ér el a kerékig a "lakat"? Lehet egyáltalán állítani a nyeregmagasságot?

  És mi van ha nekem nem kényelmes az a nyereg?

  válasz erre...

 • fifike 2013.02.28.   09:04

  fifike

  nem is rossz

  válasz erre...

 • vajas 2013.02.28.   06:57

  vajas

  Nem rossz, de pont olyan, mint a lakatok és egyéb zárak. Nem elkerekeznek vele, hanem felkapják és elviszik. Otthon pedig egy gyenge hobby flex és annyi.

  válasz erre...