Az őszi biztonságos bringázás kellékei

Az őszi biztonságos bringázás kellékei

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2023/11/02
Az ősz beköszöntével fokozottabban fontos kerékpáros közlekedésünk során, hogy jól működő lámpával rendelkezzünk – még akkor is, ha városban bringázunk! És ha már a biztonságos bringázásról esik szó, figyelj paripád biztonságára is két tekerés közben, és használj jó lakatot!

Lámpák városi bringás közlekedéshez

AXA Blueline 50

Az őszi biztonságos bringázás kellékei-2
AXA Blueline 50
Az őszi biztonságos bringázás kellékei-2
Forrás: Neuzer

Dinamóval (agy- vagy klasszikus dinamó ebben az esetben nem számít) szerelt kerékpárunkhoz ideális lámpa, mely nem csak kellő fénnyel (50 lux) világítja be az utat előttünk, de mindazt kellő távolságról is láthatóan teszi (4000 m), amit a lámpatest alá szerelt fényvisszaverő prizma tovább javít! A lámpatest két oldalán található ablakok révén oldalról is láthatóvá tesz minket.

A dobozból kivéve a lámpát csak csatlakoztatnunk kell a dinamónkhoz, egy csavar segítségével felfogatni a kerékpárra, és már indulhatunk is utunkra – ráadásul mivel dinamóról működik, amíg gurulunk, addig világít, és nem kell aggódni, hogy lemerül az akkumulátora!

E-bike akkumulátorával ez a verzió nem, de kapható azzal kompatibilis kivitel is! Plusz steady (állófényes) változatban is elérhető! 

Ára: 22 990 forint

webshop

AXA Compactline 35

Az őszi biztonságos bringázás kellékei-1
AXA Compactline 35
Az őszi biztonságos bringázás kellékei-1
Forrás: Neuzer

A doboz rögtön nem egy, hanem két lámpát is rejt: egyet előre és egyet hátulra, hogy minden irányból nagyobb biztonságban legyünk! Mindkét termék a nevéhez hűen nagyon kompakt méretű, így használaton kívül könnyedén elférnek a táskánk kisebb zsebeinek egyikében is. Mindkét lámpát szilikonpánttal rögzíthetjük fel kerékpárunkra - az elsőt 22-32 mm, a hátsót pedig 10-32 mm átmérőjű alkatrészekre.

Az elülső lámpa 35 lux fényereje városi környezetben elégséges ahhoz, hogy lássanak és lássunk vele, hiszen a fényét több mint 3 kilométerről is látni – ráadásul a két oldalán található egy-egy ablak révén oldalról is láthatóak leszünk! Két üzemmódban működtethető. A legnagyobb fényerő esetében 4, míg a 10 lux kapacitás esetén 15 órányi üzemidőre képes egy feltöltéssel – mikroUSB kábellel tölthető fel 4 óra alatt, amihez a kábel tartozéka! A lámpa rendelkezik akkumulátor töltöttségi szint visszajelzővel is, mely 20% töltöttségnél kapcsol be. 

A hátsó lámpa piros fénye 300 méteren belül látható. Csak egy üzemmódja van, mellyel 10 óra üzemidőre képes, majd nagyjából 2 óra alatt töltődik fel teljesen, melyhez mikroUSB kábel szükséges, ami tartozéka (összesen két kábel is van a dobozban, hogy akár egyszerre is tölthessük a két lámpánkat. 

Ára: 23 090 forint

webshop

SIGMA Bluster 700

Az őszi biztonságos bringázás kellékei-3
SIGMA Buster 700
Az őszi biztonságos bringázás kellékei-3
Forrás: Neuzer

Igazi nagyágyú, amivel a sötétebb utcákban is látni fogjuk az utat, és napfénynél is jól láthatóak leszünk! Bár csak 1 Cree LED világít benne, de a max kapacitáson 700 lumen fényerőre képes – szigorúan csak nappali használathoz javasolt ez az üzemmódja! A két kisebb teljesítményű módban 375, illetve 170 lumen fényerőt tud, melyekkel kevésbé jól kivilágított utakon is jól fogunk látni. Üzemmódtól függően 2, 4 vagy 8 órát tud világítani. MikroUSB kábellel tölthető a lámpa, melyhez a kábel tartozéka. Strapabíró alumínium házzal rendelkezik, amit felrögzíthetünk a kormányra, vagy a sisakra is – mindkettőhöz kapunk egy-egy adaptert a dobozban.

Ára: 28 490 forint

webshop

 

Lakatok biztonságos kerékpártároláshoz

AXA Linq

Az őszi biztonságos bringázás kellékei-4
AXA Linq
Az őszi biztonságos bringázás kellékei-4
Forrás: Neuzer

A súly-a-megbízhatóság-jele jelző tuti párszor már elhangzott ezen láncos lakattal kapcsolatban. Amire meg is szolgált, hiszen 9,5 mm-es edzett acél szemekből áll, és fúrás ellen védett zárhengert kapott, így nem csoda, ha a 15 fokozatú védelmi skálán elérte a 14-es szintet. A 100 cm hosszával bármilyen kerékpárt könnyedén le tudunk zárni. A szövetborítás révén kerékpárunk festéte is biztonságban lesz, miközben használjuk a lakatot. A lakathoz két kulcs jár – melyek számát, ha rögzítjük vásárlás után, egy elvesztés esetén a gyártó a számsor alapján pótolni tudja neked!

Ára: 26 690 forint

webshop

 

AXA Newton Mini

Az őszi biztonságos bringázás kellékei-5
AXA Newton Mini
Az őszi biztonságos bringázás kellékei-5
Forrás: Neuzer

A klasszikus U-lakat egy erős sodronnyal kiegészítve, mely a 15 fokozatú védelmi skálán 8-as szintet képvisel. A 14 mm átmérőjű gumírozott acél U-profil maximum 15 cm-t tud átfogni, míg a 8 mm átmérőjű műanyag borítású sodrony 100cm hosszú. A lakat zárhengere fúrás ellen védett. A lakathoz két kulcs jár – melyek számát, ha rögzítjük vásárlás után, egy elvesztés esetén a gyártó a számsor alapján pótolni tudja neked! Tartozéka egy vázra szerelhető tartó is.

Ára: 17 840 forint

webshop