Mi újság Neuzer-család?

Mi újság Neuzer-család?

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2013/09/13
Szemezgettünk a hazai forgalmazó és gyártó jövő évi kínálatából a Eurobike 2013 szakkiállításon.
Hirdetés

GT
A nagy múltú amerikai cég, pár évnyi csendes „pihenő” után tért ismét vissza a kerékpáros vérkeringésbe. Az egyik legközkedveltebb modelljük, a Zaskar továbbra is húzó modell maradhat, hisz jövőre széles kínálatban, alumínium és akár karbon vázzal is elérhető lesz, a jellegzetes felsőcső-nyeregcső-támvilla csatlakozással. Természetesen 29”-os kerekekkel is.

 

GT
GT

Galériához klikk a képre!

 

NEUZER
Bár számos nagynevű márkát vonultat fel a forgalmazó, nem mehetünk el szó nélkül a saját név alatt gyártott kínálat, de legalábbis azokból kettő modell mellett. A városi kerékpározás aktuális trendjébe illő Treff különlegessége a fényvisszaverős vázfestés. Több színben lesz elérhető. A másik kiemelendő újdonság a 29er kategóriában található. A Jumbo igen csak lefogja nyomni a belépő szintű nagykerekűek árát.

 

POLISPORT
A portugáliai székhelyű cég fő újdonsága a Guppy gyerekülés. Nagyon praktikus és ötletes megoldás a gyermek fejénél kialakított tér, így ha sisakot teszünk a kicsi fejére, nem kell fejét előrebillentve utaznia, van hely a sisaknak. A háttámlába kívülről kialakított pici tároló is praktikus. Természetesen öt-pontos biztonsági övet, lábfejtartót és párnázást is kapott az ülés. A karfája, lábtartója és az öv vállrésze több színben elérhető és cserélhető. IF Design Awards-on díjat nyert a biztonsága, komfortja és praktikussága miatt. Az ülés mellett teljesen új felnőtt és gyermek bukósisak kollekciót is kapunk 2014-re.

 

Polisport
Polisport

Galériához klikk a képre!

 

SUNTOUR
A gyártó standján nem egy új villa előtt álltunk meg hosszabb ideig, hanem a 15QR tengelyrögzítési megoldásuknál. Ahány gyártó, annyi féleképpen próbálja megoldani a gyors, és szerszámmentes rögzítést/kioldást (a hagyományos gyorszáras kivitel ekkora tengelynél és a tervezett célterületen fellépő erőhatásoknál már nem alkalmas). A Suntour egy egyszerű megoldást készített: a tengely végére egy henger került, melynek a villa felöli végén kúpos karmok akadályozzák meg a tengely kiesését alaphelyzetben. A henger benyomásával ezek összehúzódnak és szabaddá válik az út… Természetesen a másik oldalt egy gyorszár biztosítja a folyamatos feszítést.

 

TACX
Ha már a rossz idő miatt beszorultál a szobába, ne maradjon el az edzés… A görgőiről híres cég standján nem egy új görgőt lestünk meg. Bár igen látványosak a számos útvonal valódi felvétele, melyekkel helyettesíthetjük pár euróért cserébe az alap grafika útvonalainkat, melyekkel még valóságszerűbben élhetjük magunk egy-egy útvonal végig tekerésébe (akár az Alpe d’Hue meredek szerpentinjeinek meghódításába is). Ám az újdonságot az i-pad konzol  és applikáció, valamint a bluetooth kapcsolatra áttérés jelenti.  Így nem kell tv vagy monitor közelébe helyet csinálnunk a szobában az edzésünkhöz. Ezen felül sokkal kedvezőbb áron lesz elérhető a legolcsóbb VR tréner azáltal, hogy a gyártó kormányállvány és előfizetés nélkül kínálja a terméket.

 

Uvex
Uvex

Galériához klikk a képre!

 

UVEX
A gyártó felnőtt sisakjai, követve az aktuális trendet, főként uv zöld, uv kék, uv piros, fekete és grafit színekben pompáznak. Az Uvex termékektől megszokott minőségben készül a Quatro is, mely tarkótetőre egy légterelő shieldet is kapott. Bár funkcionalitását tekintve valószínűleg nem fontos elem, az M-factort, azaz a kinézetét dögösebbé teszi. Az viszont nagyon profi, hogy a PRO-verzióhoz (és az alap kivitelekhez külön megvásárolható módon) kapunk Lupine fejlámpa- és Go Pro kamerakonzolt. Mindkettő igen hasznos, és nagy figyelmesség a gyártó részéről. A gyermekek számára tervezett fejvédőknél mindig fontos a megfelelő design, amire a német gyártó is nagy hangsúlyt fektet.

Hirdetés