Menü

2016.05.12.     Hozzászólás 0

Burgenland Tourismus GmbH

Mert Burgenlandban túrázni és bringázni jó

2500 kilométernyi kerékpárút, TOP kerékpártúrák, profi E-bike infrastruktúra, hosszútávú gyalogtúra útvonalak: alpannonia®, Tavaszi- Őszi Túrahetek, UNESCO világörökség és számtalan nyári sport!


Kerékpáros Csillagok találkozója Burgenlandban

Ahogy ennek már hagyománya van Burgenlandban: nyáron a legnagyobb európai Kerékpáros Csillagok teszik itt tiszteletüket, egész pontosan akkor, amikor az egész Ausztriát átszelő Osztrák Kerékpárkör, azaz Ö-Tour az utolsó 7. burgenlandi szakaszhoz ér. Ebben az évben július 9-én Dél-Burgenlandban, Bad Tatzmannsdorfból rajtolnak el a versenyzők Parndorf felé, majd Burgenlandot hosszában átszelve, tovább kerekeznek Bécs irányába. Természetesen ilyenkor a helyszínen szurkolókban nincs hiány!

Aktív nyári kikapcsolódás a családdal Forrás: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller


Élvezd a természetet!

Burgenland tájegységei igencsak változatosak, évente 2.000 napsütéses óra gondoskodik az enyhe éghajlatról: északon Közép-Európa legnagyobb sztyeppei tava, a Fertő-tó dominálja a vidéket, tőle kicsit távolabb található az „édes“ Rosalia régió. A napsütötte Közép-Burgenlandi részen széles repceföldek terülnek el, miközben az idillikus Dél-Burgenland enyhén hullámzó dombokkal tarkított.
A határon átnyúló Fertő-Hanság Nemzeti Park az UNESCO világörökség része. 340 madárfaj változtatja ezt a területet a madármegfigyelők paradicsomává, illetve növény- illetve állatritkaságok gondoskodnak a szafari hangulatról. Izgalmas programot nyújt a hat burgenlandi natúrpark felfedezése - Közép-Európa legnagyobb várromától, Írottkőn át (884 m) egészen a romantikus nádfedeles Borospincenegyedig.

Tombold ki magad különféle sportokban!

Mindegy, hogy vízen, sík- vagy dombos területen, modern sportlétesítményekben vagy akár síneken – alig van olyan sportág, amit a pannon nap alatt ne lehetne gyakorolni.
A pedálkirályokat Burgenland területén majd 2.500 km kerékpárút várja - többek között a közkedvelt 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút. Az E-Bike-osok és a mountainbike-osok változatos ösvényeken róhatják köreiket, illetve az idillikus Közép-Burgenland hajtányozási lehetőségével hívja fel magára figyelmet.

A túrázók-, futók- és nordic walkingot kedvelők számtalan lehetőséget találnak a régió különböző futó- és gyalogos ösvényein, legyenek akár kezdők vagy tapasztalt sportolók. Számos hosszútávú túraösvény kínál lenyűgöző élményeket. A lovasok GPS-támogatott túratervezővel (ingyenes eszközigényléssel) kb. 1.500 km túralovaglós ösvény közül választhatnak. A Fertő-tó pedig az egyik leginkább áhított kite-szörfös úti cél Európában.

 


  

Üdülési ajánlatok családoknak

Burgenland családoknak szóló üdülési ajánlatai szinte végeláthatatlanok: a családi fürdőkben való pancsolástól egészen a kerékpár- és kenutúrákig ér a lehetőségek sora. És mivelhogy a nyaralás az érkezéssel kezdődik, mindenféle típusú és kategóriájú családbarát szálláshely várja kicsi és nagy vendégeit: felsőkategóriás családi hotelek, otthonos panziók és romantikus parasztgazdaságok garmadából választhatunk, ahogy a strandnál található kemping is ideális megoldás lehet. Válassz a szállásadók által kínált 192 csomagajánlat közül -->> IDE kattintva!

Bringázás Dél-Burgenlandban Forrás: (c) Südburgenland Tourismus_steve.haider.com 2015


Kerékpártúrák

A napsütötte tartomány több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket. A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól a sportos ösvényeken át, egészen az izgalmas hegyi kerékpáros ösvényekig terjed. Egyedül a Fertő tó régiójában 30 kerékpárút összesen 1000 kilométernyi hosszúságban kínál önfeledt élményeket, köztük természetesen a híres tókerülő kerékpárúttal, amely igen közkedvelt a kerékpárosok körében.

A Rosalia régiót híressé tevő eperföldek között vezet a Rosalia kerékpárút, amely elhalad többek között Fraknó vára mellett is.
A napsütötte Közép-Burgenland dimbes-dombos vidékén öt nagyszerű hegyi kerékpáros ösvény várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-burgenlandi Rába–Őrség–Goričko Natúrparkban a Háromország kerékpárút csábít izgalmas felfedezőtúrára. Emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik – kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal.
Természetesen magától értetődik, hogy Burgenlandban a kerékpárkölcsönzők és szervizállomások, kerékpáros szálláshelyek és térképek széles választéka várja a bicikliseket. Ráadásul pannon kerékpártúrádat most már az ingyenes-élménytúra applikációval előre is megtervezheted!

 

TOP Kerékpártúrák

A tartományt leginkább a hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel. A túrák mindegyike egyedülálló élményt kínál: míg a Fertő–Fertőzugban található B20-as Lacken kerékpárúton (48 km) a természet megfigyelése áll a középpontban, addig a B12-es Cseresznyevirág (43 km) és Fesztivál kerékpárúton (65 km) a borok és a kulturális élmények játsszák a főszerepet. Igazi downhill érzés vár a kerekesekre a Rosalia régióban, az R32-es Rosalia kerékpártúra-útvonalon (58 km), míg a dél-burgenlandi Paradies túra alkalmával csaknem 260 kilométert tehetünk meg elektromos kerékpárral. Európa történetének nyomába is eredhetünk a Vasfüggöny túraútként is ismert Eurovelo 13 (10.400 km) burgenlandi szakaszán.
A napsütötte Közép-Burgenlandban a Sonnenland túrák (130 km), a Vörösbor kerékpárút (36 km), a Zöberntal-Rabnitz (36 km), az Erdei forrás kerékpárút (18 km), a Liszt túraút (27,5 km) és a Natúrpark kerékpárút, valamint számtalan további rövidebb körtúra csábít kerékpározásra. Különösen családbarát választás a 21 km hosszú Termálfürdő kerékpárút vagy a hajtánytúra.

Valamennyi kerékpárút jól kitáblázott és túlnyomó részt aszfaltozott. Válaszd ki a neked legmegfelelőbb kerékpártúrát! A kerékpárbarát szálláshelyek és vendéglátóegységek feledhetetlen élménnyé varázsolják a Burgenlandban töltött üdülést. Pattanj kerékpárra Burgenlandban és fedezd fel a pannon tájat két keréken!


A jövő megérkezett - E-bike Burgenlandban is!

A kevésbé sportos vendégek kényelmesebb módon: E-bike segítségével is felfedezhetik a környéket. Kölcsönzők és töltőállomások Burgenland valamennyi régiójában találhatók.
Közép- és Dél-Burgenland szelíd lankái, valamint a Fertő tó körül elterülő, végtelennek tűnő síkság kiadós felfedezőtúrákra csábít. A látványos természeti környezet sportolás közben, mégis kényelmesen fedezhető fel, ha elektromos kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak.
A helyszínen is számtalan helyen bérelhetünk elektromos kerékpárt, hogy azzal induljunk felfedezőtúrára. Ha elkezdjük tekerni a pedálokat, az e-bike elektromotorjai azonnal rásegítenek a hajtásra. Így olyan távokat is könnyedén megtehetünk vele, amelyeket egyébként csak autóval szoktunk.

Bérelj E-bike-ot és vegyél részt vezetett E-bike túrákon!

Teljesen mindegy, hogy rövid kirándulásról vagy kiadós kerékpártúráról van szó: az e-bike nyergében ülve a mozgás egyedülálló élményt jelent.
A töltőállomások részben költségtérítés ellenében vehetők igénybe, illetve használatukhoz előzetes időpont-egyeztetés szükséges. További információk a technikai lehetőségekről/csatlakozókról, költségekről és időpontokról -->> ITT!

Idei kerékpáros események:

- 2016. július 9. Ö-Tour, a teljes Ausztriát átszelő Osztrák Kerékpárkör utolsó, burgenlandi szakasza

- 2016. augusztus 7. Friedens Országúti Maraton, rajt/cél Stadtschlainingban, három távon:
  classic - 163 km / 2652 m szint
  light - 116 km / 1233 m szint
  family - 48 km / 551 m szint
  Infó, nevezés -->> ITT!

2016. augusztus 27-28. Austria Race Burgenlandon keresztül, az északi Kittsee-től a déli Kalchig tartó, non-stop kerékpárverseny, melynek távja 221 km, valamint 40 km hosszú családi kerékpártúrára is lehet jelentkezni. Nevezés -->> ITT!

Pillantás a borvidékre Eisenbergnél Forrás: (c) S dburgenland Tourismus_Robert Haidinger
 

Túrázás

Dimbes-dombos tájak vagy szintutak várnak tériszony és meredek emelkedők nélkül! A változatos burgenlandi túraútvonalak az egész család számára megfelelőek A látványos alpannonia®-hosszútávú túraútvonal az Alpokaljától a Pannon-síkságig vezet. A számos természeti parkban különféle tanösvényeket találunk, mint például a Borút túraútvonalat a délburgenlandi Pinkatalban, az Almautat a Neuhauser dombvidéken vagy a Cseresznyefavirágzás túrautat a Lajta mentén.

alpannonia® - a túrázás öröme határok nélkül

A Semmeringtől a Pannon-síkságig vezető túraútvonal telis-tele van változatos természeti látnivalókkal: ez az alpannonia®.
Alsó-Ausztria, Stájerország, Burgenland és a szomszédos Magyarország együttműködésében egy összesen 120 km hosszú, élményekben gazdag túraútvonal elkészítése valósult meg.
Számos könnyebbség segíti a túrázókat: csomag- és személyszállítás a fő útvonal mentén. Az egész túra 6 szakaszból áll, naponta 15-21 km hosszú távokkal az alpesi Semmeringtől az erdőkben gazdag Bernsteiner és Günser hegységeken át, a kőszegi borvidékig.

Az alpannonia® tagja az „Ausztria legjobb túraútvonalai“ társulásnak, amely a legjobb osztrák hosszútávú túraútvonalakat foglalja magában és optimális tájékozódást, kivételes természeti látnivalókat, a vendégeknek szóló egyedi szolgáltatásokat és könnyű túrázást tartalmaz a túraútvonal mentén.

alpannonia® - Túrahetek Bad Tatzmannsdorfban

- 2016. június 5-11-ig

- 2016. szeptember 18-24-ig

4 napos etap Feistritzsatteltől Kőszegig - bővebb infó -->> ITT!

 

Csomagajánlat tartalma:
- 6 éjszaka egy Bad Tatzmannsdorfi partner vendéglátóhelyen
- maximum 15 fős társaság részére (minimum létszám 6 fő)
- túrázás Liane Pfeiffer és Isa Nemeth helyi túravezetők kíséretében
- 4 napi etap: Feistritzsatteli indulással és kőszegi érkezéssel
- 4x ebédcsomag
- napi
 buszjárat Bad Tatzmannsdorfból a kiindulási pontra és célbaérkezés utáni transzfer

Napi etapok:
1. hétfő - 21 km
2. kedd - 21 km
    szerda - Szünnap - pihenés Bad Tatzmannsdorfban
3. csütörtök - 22 km
4. péntek - 16 km

Részletes programleírás -->> júniusra ITT! szeptemberre -->> ITT!

 

Tavaszi- és Őszi túrahetek

- Tavaszi 2016. május 29 - június 6-ig

- Őszi 2016. szeptember 25 - október 1-ig

Fedezd fel a legszebb természeti szépségeket Bad Tatzmannsdorf környékén!

Részletek -->> ITT!

 

Csomagajánlat tartalma:
- 6 éjszaka egy Bad Tatzmannsdorfi partner vendéglátóhelyen
- 4 napos program szerinti túrázás
maximum 15 fős társaság részére (minimum létszám 6 fő)
túrázás Liane Pfeiffer és Isa Nemeth helyi túravezetők kíséretében
- busz transzfer
- 4x ebédcsomag

Részletes programterv a túrákhoz -->> ITT!

Túra-, futás- és triatlon programok:

- 2016. május 26 - június 1-ig: "Nagy Burgenland Túra": Válogatott útvonalakon, vizes kiruccanásokkal - Nezsiderből indulva, át a Lajtán és Wulkán, Rabnitzig, Lafnitzig és végül Stremig tart a kirándulás. 7 nap alatt, mind a 7 tájegységi járáson áthaladva deríthetjük fel a természeti látnivalókat, kulináris- és zenei hagyományokat. A napi kb. 20 km gyaloglás mindenki számára teljesíthető, a részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. Napi bontás és jelentkezés -->> ITT!

- 2016. augusztus 27-28. Austria Race Burgenlandon keresztül, az északi Kittsee-től a déli Kalchig tartó, non-stop futóverseny, melyet egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni. Táv: 218 km. Nevezés -->> ITT!

- 2016. szeptember 10. SuperTri triatlonverseny Königsdorfban.
  Fun táv: 300 m úszás / 30 km kerékpározás / 4 km futás
  Supertri: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Váltó: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Nevezés -->> ITT!
 
- 2016. szeptember 10. X Cross Run Lake - akadályfutás Podersdorf strandján, víz és sár minden mennyiségben! Táv: 5-10 km, rajt 13 órakor. 8-15 éves gyerekek kb. 2,5 km-es távon birkózhatnak meg az akadályokkal. Jelentkezés, regisztráció -->> ITT!


Állatira jó..

... amikor láma kirándulásra megyünk Dél-Burgenlandban: A nezsideri Elfenhofban a lámákat nem csak simogatni és etetni lehet, hanem akár egy élménytúrára is elkísérhetnek bennünket. A  Rohr-i mocsarat egy látványos vezetett túrán ismerhetjük meg. Azokra a gyerekekre pedig, akik szeretik az egzotikus állatokat, ugyancsak izgalmas kalandok várnak: a Hüllőállatkert Forchtensteinben és strucc-gazdaság Neuhaus/Klausenbachban.

 

 

 

Kapcsolat, bővebb információ:
Burgenland Tourismus GmbH

Olvass többet a témáról: fertő-tó, ausztria, burgenland, kerékpár, túra

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.