Mallorcán Meridával... mi kell még!?

Vasvári Ferenc - Bikefun.hu - Támogatott tartalom
2010/02/26
Bemutatták a világ, 2009-ben legeredményesebb MTB csapatának 2010-es összeállítását és a 2011-es bringákat.

Hazaérkezett egyhetes mallorcai edzőtáborából a magyar meridás különítmény, a bringások a Merida Press Camp eseményeivel összekötve vehettek részt a Baleár-szigeti felkészülésen.
A Santa Ponca-ban rendezett sajtókonferencia keretében mutatták be a világ, 2009-ben legeredményesebb hegyikerékpáros csapatának 2010-es összeállítását és az általuk használt 2011-es bringákat. A német csapattal közös edzésen, bringatesztelésen, fotózáson, tapasztalat – na és kilométer – gyűjtésen vehettek részt a magyar riderek. Mint prezentációjuk során kiderült: a Multivan Merida Biking Team versenynaptárában a májusi Caprine Maraton Szilvásvárad is szerepel.
A Merida Press Camp-et hatalmas érdeklődés kísérte, 21 ország – többek közt Brazília, Argentína, Tajvan, Korea, Ausztrália és Európa majd’ minden országa – összesen 210 résztvevője volt jelen a mallorcai eseményen, köztük közel 90 újságíró. A többnapos eseményen a Multivan Merida Biking Team sportolói, menedzsmentje és szerviz-csapata mellett 86 újságíró – köztük három magyar –, szponzorok, a tajvani Merida-gyár vezetői, forgalmazók – magyar részről a BikeFun Hungary Kft. képviseletében Kovács Tamás – és nemzeti csapatok – többek közt holland, norvég, svéd és magyar kerekesek – látogattak el a spanyol szigetre. A magyar versenyzői sort Lukács Bálint (LTV Merida Racing) Módos Gabriella és Lobmayer Balázs – Mikula Gábor csapatvezetővel – (Merida Maraton Team CST) alkották. A Merida Press Campben immár hagyományosan, a szezonelőn mutatják be a német professzionális Multivan Merida Biking Team összeállítását, terveit, versenynaptárát, team-bringáit. A 2011-es, idei nyár végén boltokba kerülő kerékpárok – a Merida Ninety-Six Team (összteleszkópos) és O.Nine Team (merevfarú, egy teleszkópos) további súlycsökkentésen estek át az elmúlt esztendőhöz képest, valamint jelentős dizájnbeli változás történt, többek közt a nyerget és a teleszkópot illetően.  

Az esemény sztárja Athén olimpiai bajnoka, a világ- és Európa-bajnok Gunn-Rita Dahle volt, aki alig egy esztendeje kisfiút szült, majd édesanyaként csakhamar Európa legjobbja lett.

A Multivan Merida Biking Team 2009-ben az olimpiai krossz szakágban a férfi világkupák és a világranglista alapján lett az első számú gárda. A versenyévadban Gunn-Rita Dahle és Ralph Naef Európa-bajnoki arany-, Jose Hermida ezüstéremmel bizonyított. Dahle részéről világkupákon egyéniben 2 arany-, 3 ezüst-, és 4 bronzérem nyomta a mérleget. A csapatösszetett mellett Hermida egyéniben második, míg Naef negyedikként zárt.

A Multivan Merida Biking Team 2010-es keretét a spanyol Jose Antonio Hermida, a svájci Ralph Naef és Andreas Kugler, a holland Rudi van Houts, a német Moritz Milatz, Jochen Kaes és Hannes Genze, valamint a norvég Gunn-Rita Dahle Flesja alkotja.

A sajtótájékoztatón bemutatott versenynaptár szerint fő versenyeik idén is az olimpiai krossz világkupák, az Európa- és világbajnokságok lesznek – utóbbiak a maraton szakágban is. Rita-Dahle szeretne a női világkupa-győzelmek számát illetően a trónra kerülni:  a ’90-es évek amerikai szuper montisának, Julie Furtadonak elért 28 világkupa-győzelmét 26 elsőségével csakhamar túlszárnyalhatja.

A gárda február végén toscan viadallal kezdi a szezont, programjukban május 30-val magyarországi verseny is szerepel, néhányan a T-Mobile Top Maraton sorozat első állomásán, a Caprine Maraton Szilvásváradon fognak elrajtolni május 30-án.