Kerékpártúra a Duna mentén Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2011/05/11
Kerekezz velünk a Feketeerdőtől Bajorországig!
Hirdetés

Unod a nyári agyi és fizikai leépülést a tengerparton, vagy a Balatonon? Kipróbálnál valami újat? Pihenj aktívan és kerekezz velünk a Feketeerdőtől Bajorországig!

Mi az: feketében születik és feketében hal meg? Ki ne ismerné ezt a találós kérdést és ki ne ismerné a választ: a Duna. Ez, a számunkra oly kedves folyó, Németországban a Feketeerdőben születik és fél Európát átszelve, egyre gyarapodva ömlik a Fekete tengerbe. Donauschingen városa kiemelt fontosságú a folyó szempontjából, hiszen itt egyesül a Brigach és a Brieg, mely innen Duna néven hömpölyög tova. Ez a természetileg is igen változatos, vadregényes vidék a Feketeerdő és a Sváb Alpok nyugati nyúlványainak peremén fekszik, a Bodeni-tó szomszédságában. Donauschingen több mint 1200 éves települése pedig bővelkedik a kultúrális látnivalókban, nem is beszélve arról, hogy közel 800 éve főznek a városban kiváló minőségű sört.

Kerékpáros túránk innen, a Duna születésétől indul és egy héten át a nyeregből követjük a folyó útját. Keresztülszelünk hegységeket, síkságokat, városokat, falvakat. Ez idő alatt nem csak a táj nyújtotta élményekkel gazdagodhatunk, hanem megcsodálhatjuk, többek közt, Ulm városát és méltán világhírű 161 méter magas templom tornyát, melynél nem épült magasabb templomtorony világon. Túránk végső állomása az ódon városfallal körbe vett: Neuburg. E kisváros hangulatos, középkori utcáin pedig kellemesen fáradt végtagokkal, elégedetten koccinthatunk egyet a sikeres befejezésre.

Az út garantáltan élményekkel teli, önfeledt kikapcsolódást nyújt minden, kerékpározást kedvelő ember számára. A legyőzendő távok nem igényelnek nagy fizikai erőnlétet, hiszen a folyót követve nem kell nagyobb emelkedőkre számítanunk. Elég mindössze hetente egy-két alkalommal nyeregbe pattanunk felkészülés céljából.

 

Ne maradj le erről és a többi túraötletről sem, keresd fel honlapunkat és válassz a lehetőségek közül.

Hirdetés