Kerékpáros fejlesztések Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/08/13
Szeptemberig további 100 km-rel ígérik bővíteni a jelenlegi 2000 kilométernyi kerékpárutat és további nagyszabású tervekkel is kecsegtetnek, mindeközben Kecskeméten lehetőség nyílt kerékpár kölcsönzésére.
Hirdetés

Még 100 kilométer bicikliutat ígérnek szeptemberig

Az útpénztári források felhasználásával szeptemberig 100 kilométer új kerékpárút épül - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő. A kormányszóvivő elmondása szerint a jelenlegi 2000 kilométer hosszú bicikliút az elkövetkezendő években - a regionális operatív programok keretében - hat régióban további 300 kilométerrel egészülhet ki , mintegy 9,9 milliárd forintos támogatásból. Mint elmondta, a magyar útpénztári források mellett vannak jelentős uniós fejlesztési források is, így 2013-ig mintegy hatvan-hatvanöt milliárd forintból 2000 kilométer kerékpárút, kerékpársáv, illetve ahhoz kapcsolódó infrastruktúra építhető.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2006-ban hirdette meg a Kerékpáros Magyarország program ot, ami elsősorban a kerékpárutak építését és felújítását, illetve a biztonságos kerékpározás népszerűsítését tűzte ki célul. Tavaly elkészült a Tisza-tó körüli bicikliút , amely jelentős turizmusélénkítő szereppel bír.

 

Kerékpárkölcsönzés a kecskeméti Tourinformban

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2008 augusztusától Kecskeméten is lehetőség van kerékpárkölcsönzésre. A főtéri információs irodában 8 városnéző és 2 sportkerékpár áll mind a helyiek, mind a turisták rendelkezésére. A kisgyermekes családoknak is kedveznek, ők két gyermeküléssel felszerelt kerékpárt bérelhetnek. Természetesen a helyi kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos információkat is megtalálják, mint pl. kecskeméti és térségi kerékpártérkép. További információ a Tourinform irodában: Kecskemét, Kossuth tér 1. Tel/fax.:  76/481-065, e-mail: kecskemet@tourinform.hu.
Hirdetés